KARABURUN'DA SAĞLIK TARAMASI İZMİR Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi doktorları ve laboratuvar ekibi, Karaburun ilçe merkezi ile köylerinde sağlık taraması yapıyor.
Beş gün sürecek sağlık taraması, ilçe merkezinde Karaburun Belediyesi toplantı salonunda başladı. Sağlık taraması için belediye toplantı salonuna gelen vatandaşlardan kan örnekleri alındı. Tansiyon ölçümleri de yapılan taramada, sağlık konusundaki şikayetleri de alınan vatandaşlar, gerekli görülen sağlık kuruluşlarına yönlendirildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait gezici diş tedavi aracında da ücretsiz olarak diş muayenesi uygulaması yapıldı. Ücretsiz olarak yapılan genel sağlık taraması ve diş muayenesine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.
Karaburun köylerini de kapsayacak şekilde beş gün boyunca devam edecek uygulamada yapılacak kontrollerin; kanda glikoz, böbrek kontrol, hepatitler, karaciğer kontrol, klaratöz, kanda yağ oranı, TSH, Brusella, hemogram, 40 yaş üstü erkekler için prostat, herkes için diş ve ağız sağlığı bakımı olduğu belirtildi.
Diş muayenesi yaptıran vatandaşlara diş fırçası, diş macunu ile ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirici içeriğe sahip kitapçık hediye edildi.
foto