DENİZLİ’nin 800 yıllık çarşısı olan Kaleiçi, alışveriş merkezleriyle yürüttükleri rekabette üstünlük kazanmak için acil eylem planı hazırladı. Kaleiçi Çarşısı’ndaki 700 işyeri sahibi, çarşının üstünü kapatarak ısıtma ve soğutma sistemi taktıracak.
Kent merkezindeki kültürel ve ekonomik hareketliliğe katkı için Kaleiçi Çarşısı’nı sık kullanılır hale getirmek isteyen çarşı esnafı bazı önlemler aldı. Çarşının bir süreliğine tamamen kapatılmasını göze alan esnaf, son yıllarda Denizli’ye yapılan 3 alışveriş merkezi ile rekabet edebilmek için harekete geçti. 77 yaşındaki Kaleiçi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği İkinci Başkanı Nuri Tarakçı, “Babam burada esnaflık yapıyordu. 7 yaşımdan beri bu çarşıdayım. Alışveriş merkezleri kent merkezindeki esnafı olumsuz etkiledi. Özellikle 800 yıllık tarihi Kaleiçi Çarşısı en çok etkilenen yer oldu. Alışveriş merkezleri tüm dünyada yaygın. Açılmalarını eleştirmek yerine onlarla rekabet edebilecek seviyelere çıkmak gerekiyor. Biz de çarşımızı tamamen kapatarak, soğutma ve ısıtma sisteminin takılmasını sağlayacağız”dedi.
DESTEK BEKLİYORLAR
Kaleiçi Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nde de ikinci başkanlık görevini sürdüren Nuri Tarakçı, yerel yönetimden de destek beklediklerini söyleyerek partilerin başkan adaylarıyla da görüştüklerini dile getirdi. Seçimlerden sonra harekete geçilmesini beklediklerini belirten Tarakçı, “Çarşının üstü kapatılınca, 22 bin metrekarelik alana ısıtma ve soğutma sistemini getirip, eğlence ve yiyecek sektörlerinin de yatırım yapmasını isteyeceğiz. Böylece hem alışveriş merkezleriyle rekabet etmiş olur hem de kentte tercih edilen bir yer oluruz. Tarihi çarşıya yapılacak bu yatırımlara esnaflar da maddi destek sağlayacak. Son yıllarda Denizli’ye yapılan 3 alışveriş merkezi ile rekabet için bunları yapmak zorundayız” dedi.
Ferah IŞIK/DENİZLİ, ()
FOTOĞRAF