KONAK Belediyesi Eşrefpaşa Semt Merkezi’nde açılan “Üç Boyutlu Belçika İşi Kağıt Kesme Sanatı’ kursunda kursiyer kadınlar, sanatı boyutlandırdı.
Kağıt üzerine hayal güçlerini döken kadınlar, hamur, boncuk, kumaş, dantel, ağaç kabuğu, yosun, başak gibi akla gelecek hemen her türlü malzeme ile üç boyutlu tablolar yaratıyor. Kağıt sanatının yanı sıra ahşap boyamayı da beraberinde götüren kursiyerler, evlerini kendi üretimleriyle süslüyor. Ürettikleri eserleri kermeslerde, fuarlarda sergileme imkanı da bulan kadınların çoğunluğu ise emeklerini kazanca dönüştürüyor.
Aile bütçelerine katkı sağlayan, öte yandan bir arada olmanın gücüyle sosyal terapi yaşayan kadınları kutlayan konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan “Sevgi Evlerinde, Konak Halk Üniversitesi’nde toplumsal olarak yaşadığımız en büyük kaoslardan biri olan insanın insana uzaklaşmasını aştık. Kurslara katılan kadınlar sadece meslek edinmek, yeteneklerini keşfetmek ve üretmekle sınırlı kalmadı. Aynı zamanda kurdukları güzel dostluklar, paylaşım ve dayanışmayla sosyal terapi imkanı da buldu. İnsanın olmadığı yerde her şey anlamsız. Yollar, binalar yapabilirsiniz; ama içinde insan yoksa ruhu da yok demektir. İnsan varsa, üretkenliğini, gücünü ortaya koyar” dedi.
FOTOĞRAF