İZMİR’in Karışayaka İlçesi’nde, Mersinli Lions Kulübü’nün başlattığı kampanya kapsamında satın alınan dikiş makineleriyle, Karşıyaka Belediyesi kurslar düzenleyip, kadınları meslek sahibi yapacak.
118 R Lions Federasyonu bünyesindeki Mersinli Lions Kulübü başkanlığında başlatılan “Dikiş Atölyesi Projesi' kısa sürede büyük ilgi gördü. Kampanyaya gönüllü katılan 9 Lions kulübü ile gönüllü bağışçılar 32 adet dikiş makinesi satın aldı. Karşıyaka Belediyesi İsmail Cem Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle makineler Karşıyaka Belediyesi’ne bağışlandı. Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Lions Kulüpleri 118 R Genel Yönetmeni Ziya Nazlı, Kesim Başkanı Ali Üçkardeşler ile kulüp başkanlarının katıldığı törende, katkıda bulunanlara teşekkür belgesi verildi.
Törende konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, “Belediye olarak 50’den fazla kurs düzenliyoruz. Meslek ve hobi kurslarımıza binlerce kişi katılıyor. Sivil Toplum Kuruluşları ile de sık sık bir araya gelip ortak projeler gerçekleştiriyoruz. Lions kulüplerinin bu örnek davranışı ile bağışladığı dikiş makineleri, açacağımız kurslarda yüzlerce kişiye meslek sahibi yapacak. Kursları açacağımız bu bölgede işe ihtiyacı olan çok kişi var. Başta ev hanımları olmak üzere meslek kazanmak isteyenleri kurslarımıza bekliyoruz” dedi.
Kampanyayı başlatan Mersinli Lions Kulübü Başkanı Fatma Üçkardeşler, “Tek olunca hiçbir işte yeterli olamayız, biz olunca da her şeyi başarabiliriz. Bu kampanyada çok güzel dayanışma sergilendi. Bizlere kapılarını açan Belediye Başkanımız Cevat Durak’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.
118 R Genel Yönetmeni Ziya Nazlı da konuşmasında, “Lions kulüpleri olarak “devlet-millet el ele’ diye kampanyalar yapıyoruz. Bu çalışma da çok güzel bir örnek oldu. Katkıda bulunan arkadaşlarıma ve Karşıyaka Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.
FOTOĞRAF