MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürütülen ’Kadınlar İçin Mesleki Eğitim’ uygulaması başladı. Uygulama sayesinde eğitimine ara vermek zorunda kalan kadınlara, meslek sahibi olmaları için önemli bir fırsat sunuluyor.
Gönül Elçileri Projesi’nin ikinci aşaması olan kadınların yarım kalan eğitimlerinin tamamlanmasını hedefleyen ’Kadınlar İçin Mesleki Eğitim’ kapsamında mesleki liseye kayıt yaptıranlar için Bodrum Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde açılış töreni düzenlendi. Törene Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, okul yöneticileri ve mesleki eğitime başlayacak olan öğrenciler katıldı.
Öğrencilere başarılar dileyen Kaymakam Gödekmerdan, “Çeşitli sebeplerle eğitimine ara veren genç kızlarımızın, kadınlarımızın yeniden eğitime kazandırılması, bir meslek, sanat sahibi yapılması ve belge sahibi yapılmasını amaçlıyoruz. Çeşitli branşlarda eğitim alan kadınlarımız meslek sahibi olacaklar. Umarım herkesin eğitimi başarı ile sonuçlanır” dedi. Programa katılanlar adına söz alan Hatice Mazı Kaymakam Gödekmerdan’a projeye destekleri için teşekkür etti.
Osman URAS / BODRUM ()
Fotoğraf