İZMİR’deki, Konak Belediyesi Kadın Müzesi’ni gezen Bornova Nevvar Salih İşgören Huzurevi sakinleri anılarını tazeledi.
Her gün İzmir’in dört bir yanından ziyaretçilerin geldiği müzenin son konukları Bornova Nevvar Salih İşgören Huzurevi sakinleri oldu. Okudukları gazetelerden Konak Belediyesi Kadın Müzesi haberlerini takip eden huzurevi sakinleri, burada geçmişin anılarını yeniden yaşadı. Özellikle siyah beyaz fotoğrafların, Anadolu kültürüne ait kıyafetlerin yer aldığı bölümlerde kendi anılarını hatırlayan yaşlılar, gençlik yıllarına döndü.
Anadolu kadınının unutulan geçmişini, gücünü tüm dünyaya hatırlatan, Anadolu kadınının yaratıcılığını ortaya çıkaran, kendine güvenini destekleyen ve kendi geçmişine ait anıların canlandığı özel bir mekan olan müzede farklı bir gün yaşamanın tadını çıkaran huzurevi sakinleri müzeden mutlu ayrıldı.
Kadın Müzesi’nin gördüğü ilginin tesadüf olmadığını belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “İzmir’de kültür ve sanat alanındaki boşlukları dolduruyoruz. Kentin ve bu kette yaşayan insanların ihtiyaçları, İzmir’in taşıdığı özgürlük, kadın dostu, yenilikçi, çağdaş kimliği göz önünde bulundurulduğunda Kadın Müzesi’nin neden bu kadar ilgi gördüğü, sevildiği; ortaya çıkıyor” diye konuştu.
FOTOĞRAF