KORKUTELİ İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekipleri, yaptıkları yol uygulamalarında motosiklet sürücülerine kask verdi.

Jandarma Trafik Tim Komutanlığı ekipleri, Elmalı-Korkuteli karayolunda, motosiklet sürücülerine yönelik kask kontrolü yaptı. Uygulamalarda, kasksız sürücü kalmayıncaya kadar kask dağıtımının ve uygulamaların devam edeceğini belirten jandarma ekipleri, kasksız sürücüleri durdurarak uyarılarda bulundu. Sürücülere 25 kask dağıtan ekipler, motosiklet kullanımının yoğun olduğu ilçede güvenli sürüş için mutlaka kask ve koruyucu gözlük kullanılması gerektiği uyarısı yaptı.

Sürücülere, kask ve gözlüğün yanı sıra dizlik, dirseklik takmaları uyarısı da yapan ekipler, yaklaşık 2 yıldır ilçe merkezinde kasksız sürücülere kask dağıttıklarını anlattı. Uygulamaların aralıklarla devam edeceğini vurgulayan jandarma yetkilileri, "Motosiklet sürücülerini tek tek belirliyoruz. Kasksız sürücülere kask almaları ve kullanmaları uyarısında bulunuyoruz. Maddi gücü yetersiz olan sürücülere ise biz hediye ediyoruz" dedi. (FOTOĞRAFLI)