Arkas’ın yapı sektöründeki iştiraki PonceBloc, Arkas Holding’de yapılan davetle İzmirli müteahhitlere tanıtıldı. PonceBloc, enerji talebinin hızla büyüdüğü Türkiye’de enerji tasarrruflu, depreme dayanıklı ve yüzde yüz geri dönüştürülebilir özellikleriyle öne çıkıyor.
Arkas, yeni iştiraki PonceBloc ile yapı sektörünü “yeni nesil” hafif yapı elemanıyla tanıştırıyor. Türk inşaat sektörünün yeni yapı elemanı olarak hafifliği ile devrim yaratacak olan PonceBloc; Fransız know how’ı, Alman teknolojisi ve dizaynı ile Kayseri’de üretiliyor. Ponzadan üretilen PonceBloc, hafifliğinin yanı sıra çevreci, yüzde yüz geri dönüştürülebilir doğal bir ürün. Üstün ısı ve ses yalıtım performansına sahip PonceBloc, kolay uygulama imkanı ve uzun yapı ömrü ile de fark yaratıyor. Sadece 4,9 kilo ağırlığındaki 19 santimetrelik standart bir PonceBloc duvar bloğu, yaklaşık 6 tonluk ağırlık taşıma kapasitesine sahip. Bu sayede binayı ortalama yüzde 23 hafifleten PonceBloc, binanın deprem dayanımını da aynı oranda artırıyor.
PonceBloc, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas’ın evsahipliğinde gerçekleştirilen davetle İzmirli müteahhitlere tanıtıldı. Açılış konuşması ile başlayan kokteyl, PonceBloc Genel Koordinatörü Osman Topçu’nun sunumu ile devam etti.
Binalarda enerji tasarrufu için çevre dostu yapı elemanları seçilmesinin önemine dikkat çeken Topçu, ponzadan doğal yöntemlerle üretilen hafif yapı elemanı PonceBloc’un avantajlarını anlattı. Topçu “Arkas’ın yapı sektöründeki PonceBloc’un yeni nesil teknolojisi ile 4 kata kadar daha tasarruflu binalar inşa edilebiliyor. Toplam ithalat tutarının, dörtte birini enerji ithalatının oluşturduğu Türkiye’de toplam cari açığında yüzde 40’ı enerjiden kaynaklanıyor ve bu enerjinin de yüzde 40’ı konutlarda kullanılıyor. Sadece binalarda alınacak önlemlerle yılda 12 ila 15 milyar dolar arasında tasarruf sağlamak mümkün. Tasarrufun altın anahtarı ise binalarda Enerji Performansı üstün olan yapı elemanlarını tercih etmek” dedi.
İZMİR () foto