Avrupa'nın en büyük Gelinlik-Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı olan IF Wedding Fashion İzmir, bu yıl da sektörün yüzünü güldürdü.
22-25 Ocak tarihleri arasında düzenlenen ve kentte de büyük bir hareketlilik kazandıran Fuar ile birlikte sektör ve kent ekonomisi 300 milyon doların üzerinde kazanç sağlarken, firmalarda 3 aylık kapasitelerini fuar sayesinde doldurdu. Fuarı değerlendiren EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Mukadder Özden 4 günlük Fuarın çok iyi geçtiğini belirterek, katılan firmaların önemli iş bağlantıları gerçekleştirdiklerini, Fuar sayesinde gelinlik ve abiye sektörünün artık 12 ay çalıştığını vurguladı.
Fuarda yapılan iş bağlantıları ile birlikte kent ekonomisine 300 milyon doların üzerinde katkının sağlandığını vurgulayan Özden, bu rakamlara ulaşılmasının çok sevindirici olduğunu söyledi. Bu başarıya ulaşmak için Fuar öncesi İran, Rusya, Fransa, Türki Cumhuriyetler, Kuzey Avrupa ülkelerine yönelik profosyonel alıcılar için ön çalışmalar gerçekleştirdiklerinin altını çizen Özden, “Bunların sonuçlarını dört günlük fuarda aldık. Firmalar önemli iş bağlantıları gerçekleştirdi. Fransa, İtalya, Almanya, İsviçre, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika Cumhuriyeti, Yemen, Çin, Japonya, Libya, Suudi Arabistan başta olmak üzere Fuara her kıtadan ziyaretçi geldi. Büyük mağaza zincirleri ve toptancıları da fuarı ziyaret etti. Hong Kong'tan bile Fuara ziyaretçi geldi” dedi.
Fuara gösterilen yoğun ilgisin IFWedding Fashion İzmir'in artık marka olduğunun göstergesi olduğunu vurgulayan Özden, tasarımlar ve sunumların da çok ileri düzeyde olduğunu kaydetti. Fuar ile birlikte firmaların Rusya pazarına açılma fırsatı yakadıklarını, Dünyaya yeniden entegre olmaya çalışan İran'ın da ikinci ana pazar olarak belirlendiğinin altını çizen Özden, “Fuar süresince yaptığım görüşmelerde bütün firmaların memnun olduğunu gördüm. Yeni müşteri edinmedim diyen firma olmadı. Fuarın her günü yoğun geçti. Fuar, görsel olarakta misafirlerden tam not aldı. Türk markaları için çok olumlu yorumlar geldi. Fuara çok büyük katkılar sağlayan başta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu olmak üzere, İZFAŞ yöneticilerine ve çalışanlarına çok teşekkür ediyorum. 2015 yılında yeni fuar alanında daha büyük, kent ve ülke ekonomisine daha çok kazanç sağlayacak yeni Fuar için çalışmalara şimdiden başladık” diye konuştu.
İZMİR ()
foto