İZMİRGAZ 2011 yılından bu yana geleneksel hale getirdiği fotoğraf yarışmasının üçüncüsünü düzenleyecek.
İzmir fotoğrafçılar odasıyla birlikte gerçekleştirilen yarışmanın bu yılki konusu “İzmir’de Doğa ve Yaşam' olarak belirlendi. Son başvuru tarihi 18 Nisan 2014 olan yarışmaya tüm amatör, profesyonel fotoğrafçılar katılabilecek. İzmirgaz genel müdürü H. Burçin Yandımata, “Daha önce çevreye yönelik olarak yaptığımız organizasyonlara bu sefer doğa ve fotoğraf sanatını harmanlayarak bir yenisini daha eklemek amacındayız. Bu sayede fotoğraf sanatına da dikkat çekip amatör ve profesyonel fotoğraf sanatçılarını ödüllendirip bu güzide sanat dalını da desteklemek istiyoruz” dedi.
Yarışma konusuyla ilgili açıklamalarda bulunan Yandımata, “İzmir’de bazı bölgeler yeşil alan açısından nisbeten diğer bölgelere göre daha şanslı bir konumda ancak geçmişten bu güne gelen plansız kentleşme yeşili giderek azaltmış var olanları da tehdit eder hale gelmiştir. Yarışma ile şehir yapısı içinde sıkışmış kalmış giderek azalan doğamıza dikkat çekerek bu alanda kamusal bir duyarlılık yaratmak istiyoruz. Yarışmaya katılacak fotoğraf severlerde şehir hayatını ve doğayı birlikte veya ayrı elan alan sanatçının estetik algısıyla desteklenen farkındalık yaratacak fotoğraflar bekliyoruz. Her sene katılımcı sayısı giderek artan yarışmamıza bu yıl da fotoğraf severlerin yoğun ilgi göstereceğini umut ediyorum” diye konuştu.
Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz ise, seçici kurul çalışmasının ardından 30 Nisan’da sergileme ve ödül töreni yapılacağını belirtti. Ödülleri de açıklayan Yavuz, “Yarışmamızın birincisine 5 bin, ikincisine 2 bin 500, üçüncüsüne ise bin 250 lira ile para ödülü verirken, mansiyona değer bulunan 3 yarışmacımız ise dijital fotoğraf makinesi ile ödüllendireceğiz” diye konuştu.
Yarışma şartnamesi, İzmir Fotoğrafçılar Odası’na üye fotoğraf stüdyoları ve İzmirgaz abone merkezlerinden alınabileceği gibi www.izmirgaz.com.tr veya www.ifo.org.tr adreslerinden de ayrıntılı bilgi ve katılım formları temin edilebilecek.
FOTOĞRAF