İZMİR merkezde 2013 yılının ilk yarısında Milli Eğitim Bakanlığı’nın 8. Sınıflara yaptığı Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı (TEOG) sınavında tüm soruları doğru cevaplayan Körfez Dershanelerinden 7 öğrenci ödül almaya hak kazandı.
Körfez Dershanesi Çankaya Şubesi’nde düzenlenen ödül töreninde Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı TEOG sınavlarında 7 öğrenci plaket ve çeşitli hediyeler verildi. Körfez Dershaneleri Genel Müdürü Hakkı Ertem’in de katıldığı törende öğrenci velileri de yer aldı. Bu tarz törenlere alışık olduklarını belirten Ertem, “Sınavlarda başarılarımızı herkesle paylaşıyoruz. Şimdi de başarıları ödüllendirmek istiyoruz. Başarının mimarı olan öğrencilerimize teşekkür ediyoruz ve tebrik ediyoruz. Bundan kısa bir süre önce geçen yıl üç tane Türkiye birincisi çıkardık. Körfez Dershaneleri olarak biz bu tablolara alışığız” dedi.
Eğitim öğretimin çok tartışıldığı bu günlerde başarının önemli olduğunun altını çizen Ertem, “Türkiye’de sistem ne kadar değişirse değişsin. 21. yy insanların daha fazla eğitim alma özgürlüğü hiç bir şekilde engellenemez ve önüne geçilemez. 16 milyon olan bir öğrenci kitlesi sınav gerçeğinin olduğuna inanıyor. Eğer sınav kaldırılmış olsa bile 16 milyon öğrenciyi bir üst sınıfına yerleştirmek için hangi kriterler yer alacak. Bu sınavlar şeffafmı olacak ciddi şüphelerimiz var. Türkiye Cumhuriyetinin Milli Eğitim Bakanı yapmış olduğu sınavlarda yerleştirmeyi nasıl yapacak. Sınavlar ölçüm aracıdır. Başarılı ve başarısız, çalışan ve çalışmayan kişileri ölçüyor. Eğer siz bu ölçme kriterleri ile oynarsanız ve soruları basite indirgerseniz bu üst gruplarda yığılmalara sebep olarak puanlamalarda mağduriyete neden olacaktır. Soruların çok kolaylaştırılması ölçüm açısından insanları endişeye sevk edecektir. Körfez Dershanelerinde sistemlerin değişmesi bizi çok fazla etkileyen unsur değildir. 145 şubemiz olan eğitim kurumuyuz. Bu yıl 20 Ocak 2014 tarihinde İzmir’de 7 öğrencimiz bütün soruların tamamına doğru sonuç vererek önemli başarı kazanmıştır. Ege Bölgesinde ise 36 öğrencimiz bütün sorulara doğru cevap vererek önemli başarıları yineliyoruz. Dileriz ki öğrencilerimiz aynı başarıyı ikinci dönemde gösterirler” dedi.
Konuşmalar sonrası Türkiye genelinde 1 milyon 250 bin öğrencinin girdiği sınavda İzmir merkezde tüm soruları doğru cevaplayan Alperen Bilel, İdil Diren Aybulut, Kerim Turhan Kadıhan, Yiğit Görüşken, Öykü Özbek, Ahmet Enis Işık, Muhammet Ali Cengiz ödül aldı.
Eray ARPAŞİN/ İZMİR ()