Büyükşehir Belediyesi, 10 yılda yaptığı asfaltlama çalışmalarında 6 milyon 617 bin 500 ton sıcak asfalt döktü, 16 milyon 100 bin metrekarelik sathi kaplama yaptı. Bu çalışmaların maliyeti 1 milyar 1 milyon lirayı aştı.
2004 yılında çıkan yeni yasa ile sınırları 5 kat genişleyen, Bütünşehir yasası ile ilçe sayısı 30’a yükselen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bir yandan genişleyen sınarlarına dahil olan yeni ilçelerde bir yandan da metropol sınırları içindeki ilçeler ile merkezdeki asfaltlama çalışmalarını eş zamanlı sürdürüyor. Yeni bağlanan ilçelerin birikmiş asfalt ve yol sorunlarını kısa sürede gideren İzmir Büyükşehir Belediyesi, son 10 yıl içinde 1 milyar 1 milyon 250 bin TL’lik asfaltlama çalışması gerçekleştirdi. Ova ve tarla yollarını sathi kaplayarak üreticinin yüzünü güldüren Büyükşehir Belediyesi, tarladaki ürünlerin tozdan ve tozun neden olduğu zararlılardan kurtulmasını, kalite ve verimin artmasını, üreticiler ilaçlama maliyetinden kurtulmasını sağladığı gibi pazarlama olanaklarını da kolaylaştırdı.
Bütünşehir Yasası ile 2014 Mart’ından sonra resmi olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne devri yapılacak olan ilçeler için de çalışmalara erken başlandı. 9 yeni ilçe, 23 belde ve 400’e yakın köye hizmet götürebilmek amacıyla 2014 yılını beklemeden harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi; Kiraz, Dikili, Karaburun, Kınık, Bergama, Beydağ, Tire, Ödemiş ve Çeşme’deki ova yollarını asfaltlayarak üreticilere büyük moral verdi.
Bunun yanında kent genelindeki asfaltlama çalışmaları da aralıksız sürdürüldü. Ana arterler elden geçirilerek hem yeniden düzenlendi hem de asfaltlandı. Trafik yükü ağır olan ve yoğun kullanımı olan cadde ve bulvarlarda “ekonomik ömrü yüzde 40 daha fazla” olan dayanıklı asfalt kullanıldı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 yılda kent genelinde yapılan asfaltlama çalışmaları kapsamında maliyeti 1 milyar 1 milyon 250 bin TL olan 6 milyon 617 bin 500 ton sıcak asfalt döktü; 16 milyon 100 bin metrekarelik sathi kaplama yaptı. Kullanılan bu asfalt miktarı ile 5 bin 700 kilometrelik yol yapılacağı belirtildi.
İZMİR ()
foto