İzmir'de dün akşam saatlerinde başlayıp aralıklara devam eden yağmur, sabah saatlerinde etkisini arttırarak sağanak haline dönüştü.

Öte yandan fırtınanın hızını arttırmasıyla da kentte hayat olumsuz etkilendi. Belediye ve itfaiye ekipleri bir olumsuzluk yaşanmaması için önlem alırken, alt yapının yetersiz kaldığı bazı noktalarda, cadde ve yollar göle döndü, rögar kapakları yerinden fırladı. Fırtına nedeniyle ağaçlar devrildi, elektrik kablolarında zarar meydana geldi.

CİP VE KURTARICI MAHSUR KALDI

Balçova İlçesi'nde, Barkan Güven, yönetimindeki 35 CCB 68 plakalı ciple göle dönen yola girdi. Yol kenarındaki çukura giren cipin arka kısmı havaya kalktı. Cipi çekmek üzere gelen kurtarıcı da yolda mahsur kaldı. Her iki araç da bir başka kurtarıcı tarafından sudan çıkartıldı. Bazı ev ve işyerlerini su bastı.

Şiddetli lodos fırtınası nedeniyle İzmir Körfezi'ndeki tüm vapur seferleri iptal edildi. Bostanlı İskelesi'ne bağlı bir gemide, iskeleye sürtme sonucunda hafif hasar oluştu. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri, Park Bahçeler ve itfaiye ekipleri olumsuzluk yaşanan bölgelerde çalışmalarını sürdürüyor.