ISPARTA Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Başkanı Şükür Başdeğirmen ve yönetim kurulu üyeleri Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok'u ziyaret ederek, Isparta-Antalya ve Isparta- Konya duble yollarının yapılması konusundaki çalışmaların hızlandırılmasını istedi.

ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ITSO eski Başkanı Eyüp Avcular, Meclis Başkanı Osman Şahlan, yönetim kurulu ve meclis üyeleri ve Gül Petek Sanayi Sitesi Kooperatifi Başkanı Mehmet Boyacı Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok'u ziyaret etti. ITSO Başkanı Başdeğirmen, Isparta- Antalya (Dereboğazı), Isparta- Konya duble yol çalışmalarının hızlanması konusunda Bölge Müdürü Altıok'tan destek talep etti. Isparta-Antalya arası yatırım planında bulunmayan 80 kilometrelik yolun Isparta için önemini anlatan Başdeğirmen, bu yolun duble olmasının her iki kentin ekonomisi açısından çok önemli olduğuna işaret etti.

HAVALİMANI KULLANILACAK

Isparta ve Antalyalı işadamlarının ciddi iş bağlantıları olduğunu vurgulayan Başdeğirmen, "Isparta'da uluslararası ölçekte bir havalimanı var. Karayolunun duble yol olması mesafeyi kısalttığı gibi Süleyman Demirel Havalimanı'na da katkı sağlayacaktır. Yol yapıldığında Antalya Havalimanı dolu olduğunda uçaklar direkt Isparta'ya inecek ve karayoluyla yolcu transferi yapılacak. Bu konudaki taleplerimizi Karayolları Genel Müdürlüğü ve Ulaştırma, Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığı'na da ileteceğiz" dedi.

TABELALAR YETERSİZ

Karayollarındaki en büyük sorunlardan birinin de komşu illerin çıkışlarında Isparta'yı gösteren yön tabelalarının yetersizliği olduğunu belirten Başdeğirmen, "Antalya, Afyon, Denizli, Konya çıkışlarında Isparta'yı gösteren yön tabelalarının yetersiz olduğunu görüyoruz. Ayrıca Baladız Kaşağı'nda Antalya Doğu, Antalya Burdur tabelasındaki ifadelerin de Isparta Antalya Alanya olarak değiştirilmesini istiyoruz" diye konuştu. Başkan Başdeğirmen, bu konularla ilgili Altıok'a gerekçeleriyle birlikte ayrıntılı rapor da sundu.

Karayolları Bölge Müdürü Altıok ise bütün bu sorunların takipçisi olacağını ve en kısa zamanda çözüme kavuşması için yerinde incelemeler yaparak Genel Müdürlüğe ayrıntılı bir rapor sunacaklarını söyledi. (FOTOĞRAFLI)