ISPARTA Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sokak köpekleri için Koçtepe Köyü sınırları içerisinde 49 dönümlük alana barınak yapacaklarını söyledi.

Belediye Başkanı Yusuf Günaydın, sokak köpekleri için barınak yapılması için Isparta Orman Bölge Müdürlüğü'nden 49 dönümlük arazi kiraladıklarını kaydetti. Başkan Günaydın, bu alanın 17 dönümüne barınak inşa ederek köpek çiftliği kuracaklarını belirtti. Çiftliğin örnek olacağını vurgulayan Başkan Günaydın, "Köpek çiftliğimiz bölgeye, hatta Türkiye'ye örnek bir tesis olacak. Çünkü, 49 dönümlük arazide konuşlanacak ve burada hayvanların her türlü bakımları, aşıları yapılacak. İsteyen vatandaşımız buraya gelip hayvanları besleyebilecek" dedi.

BAKIMLARINI YAPIYORUZ

Mevcut durumda sokak köpeklerinin bakımının belediye tarafından yapıldığını da belirten Başkan Günaydın, "Topladığımız köpekleri kısırlaştırıp, aşı yapıyoruz. Küpe takılan köpekler tekrar sokağa bırakılıyor. Bu nedenle vatandaşlarımız küpeli köpeklerden korkmasın. Ekiplerimiz sokak sokak dolaşarak köpeklerin bakımını yapıyor" diye konuştu. (FOTOĞRAFLI)