AFYON Kocatepe Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi ve Sosyal Tesisleri'nin açılışına katılan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, üniversitenin baş döndürücü bir hızla geliştiğini söyledi.

2013-2014 Eğitim Öğretim yılı başında ilk öğrencilerini kabul eden Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) İslami İlimler Fakültesi ile Sosyal Tesisleri, törenle yapıldı. AKÜ Devlet Konservatuvarı öğrencilerinin tasavvuf dinletisiyle açılış İslami İlimler Fakültesi'nde Araştırma Görevlisi Emin Uz'un kuran okumasıyla devam etti. Göreve 1 yıl önce başladığını belirten İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Remzi Kaya, 5 ay içinde öğretim görevlisi kadrosunu oluşturduklarını, ve eğitim öğretim yılı başında ek kontenjanla öğrenci alma imkânına kavuştuklarını söyledi.

EĞİTİM VE UYGULAMA ALANI BİRLEŞTİRİLDİ

Senato kararıyla 'Ahmet Karahisari Kampusu' adının 'Ahmet Karahisari İlahiyat Kampusu' olarak değiştirildiğini kaydeden AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ise kampustaki İslami İlimler Fakültesi'nin tadilatının 3 ayda tamamlandığını belirtti. Fakülte bünyesinde 'Temel İslami Bilimler', 'Felsefe ve Din Bilimleri', 'İslam Tarihi ve Sanat' ile 'İlköğretim Din kültürü ve Ahlak Bilimleri' bölümlerinde 25 öğretim elemanıyla, 196 öğrencinin bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Solak, "Toplam 4 bin 103 metrekare kapalı alana sahip kampusta, tüm eğitim ve uygulama alanları bir araya getirildi" dedi.

40 ÖĞRENCİ VAR

Vali İrfan Balkanlıoğlu ise AKÜ'nün baş döndürücü bir hızla geliştiğini söyledi. Her gün yeni hizmetlerin devreye girdiğini, yeni bina ve fakültelerin açılışının yapıldığını ifade eden Balkanlıoğlu, "Bu da Afyonkarahisar'ın kalkınması, gelişmesi, istihdam, yatırım, kültür ve tanıtım gibi her açıdan ivme kazanmasına, bir adım ileri gitmesine yol açıyor. AKÜ ile Türkiye'nin 81 vilayetinden gelen 40 bin öğrencimiz Afyonkarahisar'da. Bu öğrencilerimizin her biri Afyonkarahisar'ı tanıyor. Şehrin kültürünü, insanını, yapısını öğreniyor. AKÜ'den aldıkları diplomayı da hayat boyunca kullanacak, ofislerine asacaklar" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Rektör Solak, tadilatın tamamlanmasında yoğun emek harcayan Olgunlar İnşaat adına İlker Olgun'a teşekkür plaketi verdi. Açılış kurdelesinin kesilmesiyle son bulan törene Vali Balkanlıoğlu ve Rektör Solak'ın yanı sıra Baro Başkanı Turgay Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Kenan Topçu, AKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Prof. Dr. Süleyman Taşgetiren ile Prof. Dr. Hakkı Yazıcı, öğretim elemanları ve öğrenciler katıldı. (FOTOĞRAFLI)