İZMİR’deki Işıkkent Eğitim Kampüsü, merkezi İngiltere’de bulunan uluslararası gönüllü toplum kuruluşu Round Square’in akredite okulları arasına girdi.
Daha iyi bir dünya yaratmak için, eğitim alanındaki yeniliklere öncülük eden ve bu yenilikleri uygulayan bir eğitim kurumu olma vizyonu ile yola çıkan Işıkkent Eğitim Kampusü, kurumsal misyonu ve öğrenci profili ile örtüşen Round Square organizasyonuna dahil olmak için 2013 yazında başvuruda bulundu. Round Square network okulu olma şartlarını yerine getirmek için yoğun bir hazırlık dönemi geçiren Işıkkent Eğitim Kampusü, Ocak 2014’te üyeliği alarak, Türkiye’de bu organizasyonun dahil edilen ikinci okul oldu.
Round Square ağına girmek, üye okullara kendi aralarında düzenli olarak yerel ve uluslararası öğrenci ve öğretmen değişimi yapma fırsatı sağlıyor. Ayrıca öğrencilere, yerel ve uluslararası toplum hizmeti projelerine ve konferanslarına katılma şansı veriyor. Round Square okullarına katılan öğrenciler, akademik olduğu kadar kişisel gelişim ve sorumluluk alma anlamında da güçlü kazanımlar elde ediyor.
Round Square ağına katılan Işıkkent Eğitim Kampüsü, uluslararası toplumsal projelerde aktif yer almak ve kendi bölgesinde de projeler geliştirmek üzere Işıkkent Round Square Kulübünü kurarak bir çalışma programı başlattı.
FOTOĞRAF