EGE Çağdaş Eğitim Vakfı (EÇEV) ve Uluslararası Rotary 2440’ncı Bölge Federasyonu’na bağlı Bostanlı, Karşıyaka, Balçova, Karabağlar Çalıkuşu, Çakabey, Bornova, 9 Eylül, Ege, Göztepe, İzmir ve Kordon Rotary kulüpleri işbirliğinde, Ege Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi Yunus Emre Salonu’nda Orkestra Allegra konseri düzenlendi.
Rotaryenler adına konuşan Bostanlı Rotary Kulübü Başkanı Berkay Eskinazi bu yılki “Rotary ile yaşamları değiştirelim” sloganı çerçevesinde bir araya gelerek EÇEV’in bu projesi içinde yer aldıklarını söyledi. Eskinazi, “Çocuklarımızın ve gençlerimizini gelişimine, eğitimlerine yönelik hayata geçirdikleri birbirinden değerli projeleri için EÇEV’i tebrik ediyoruz. Her zaman yanlarında olacağız. Yarınlarımızı emanet ettiğimiz geçlerimizin eğitimine bir nebze dolsa destek olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.
EÇEV Başkanı Berrin Ertürk, Vakıf ile 18 yıl önce burs vererek tanıştığını 3 yıldır ise EÇEV’in başkanlığını yürüttüğünü söyledi. Rotary kulüplerine teşekkür eden Ertürk, yaptıkları çalışmaları ve diğer ortak projeleri anlattı. Destek verenlere, yanlarında olanlara teşekkür etti ve teşekkür belgelerini dağıttı.
Ardından Orkestra Allegra, Carmina ile başlayan konserin birinci bölümünde Nella Fantasia, Manha de carnaval, Habanera, Czardas, Chitarra romana, La Vida es un carnaval, Save the last dance, Isabel, Potpuri (Sous le ciel, Amapola, Torero) eserlerini seslendirdi. Cielito lindo ile başladığı ikinci bölümde ise L'ultima canzone (keman piano şan), Lily, Amigos para siempre, Memory, Notte di luce, Granada, La spagnola, Venus, Funiculi, Nessun dorma sunuldu. Seyircilerin ısrarıyla tekrar sahneye gelen orkestra, finali Gençlik Marşı ve Onuncu Yıl Marşı ile yaptı.
foto