İŞÇİ Partisi (İP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tugay Şen, Mimarlar Odası İzmir Şubesi, Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Konak Şubesi’ni ziyaret etti.
İP Büyükşehir adayı Hüseyin Tugay Şen, ilk olarak Mimarlar Odası’nı ziyaret etti. Mimarlar Odası İzmir Şube Başkanı Hasan Topal ile görüşen Şen, Güzel İzmir projesini anlattı ve “En büyük projemiz İzmir’i ortak akılla yönetmektir” dedi. Görüşmede meslek odalarına yönelik baskılara da değinen Şen, “Bugüne kadar yürütülen mücadelelerde hükümetin faşizan denetimine maruz kalan meslek odalarımıza destek oluyoruz. Burada odalar tek başlarına bu mücadeleyi yürütmemeli. Yerel yönetimler, belediyeler omuz omuza olmalı” diye konuştu.
Şen, Mimarlar Odası’nın ardından Ziraat Mühendisleri Odası’nı ziyaret etti. İşçi Partisi’nin Kiraz’daki süt üreticisinden, tütün kotası için verilen mücadeleye kadar kırsal alandaki çalışmalara destek olduğunu belirten Şen, “En uzaktaki tarımsal alanlara bile hizmet götürecek bir belediyecilik anlayışıyla İzmir’i yöneteceğiz” dedi. Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ferdan Çiftçi ile görüşmesinde tarım alanlarının korunmasına dikkat çeken Şen, “Başta tarım alanlarının korunması olmak üzere, kooperatifleşme, üretimin verimli olması ve bunun gibi alanlarda büyük mücadele ve çalışma yürüteceğiz” dedi.
İP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tugay Şen daha sonra, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Konak Şubesi’ne gitti. Burada Şen’e İP Konak Belediye Başkan Adayı Bülent Karagöz de eşlik etti. ADD Konak Şube Başkanı Nedim Aykurt, “Atatürkçü olmayan adaylara kesinlikle oy vermeyeceğiz” dedi.
(AÖ)
FOTOĞRAF