BALIKESİR'deki lise ve ortaokullar arasında düzenlenen ’Demokrasi ve İnsan Hakları’ konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.
Balıkesir Valiliği İl İnsan Hakları Kurulu ve Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organize ettiği, şiir ve kompozisyon yarışmalarında ilk üç sırayı paylaşan öğrenciler, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan tarafından dizüstü bilgisayar ve fotoğraf makinesiyle ödüllendirildi. Balıkesir Valiliği Necatibey Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ödül törenine Vali Ahmet Turhan, Vali Yardımcısı Zeki Karaca, İl İnsan Hakları Kurulu üyeleri, yarışmada başarılı olan öğrencilerle öğretmenleri katıldı. Vali Turhan, insan haklarının, insanların doğduklarında kazandığı haklar olduğunu vurgulayıp, “Tarihte insan haklarına yönelik ihlaller oldu. Bugün de oluyor. İnsan hakları ihlalleri sadece o ülkenin o kişinin meselesi değil insanlığın meselesidir. Bu kapsamda 10 Aralık 1948'de İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi kabul edildi. 2003 yılında il ve ilçelerde kurulan İl İnsan Hakları Kurulu insan hakları ihlali söz konusu olduğunda hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasına yönelik çalışmalar yapıyor. Gerçekten insan haklarının korunması, kullanılması hepimiz açısından önem taşıyor. Bu şuuru çocuklarımıza vermek açısından yarışma düzenledik. Yarışmaya ilgi gösterip kazananları tebrik ediyorum” diye konuştu.
BİRİNCİLERE DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, liseler arasında düzenlenen ve 25 kişinin katıldığı ’Demokrasi ve İnsan Hakları’ konulu kompozisyon yarışmasında birinci olan, Edremit Saniye-Hüseyin Balya Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencisi Raşit Caner Kol'a dizüstü bilgisayar, ikinci Burhaniye Celal Toraman Anadolu Lisesi öğrencisi Özge Çelebi ve üçüncü Edremit Özel Özcan Anadolu Lisesi öğrencisi Emine Hilal Çam'a fotoğraf makinesi hediye etti.
Ortaokullar arasında düzenlenen şiir yarışmasına katılan 68 kişi arasında birinci olan Ayvalık Sakarya Ortaokulu öğrencisi Göksu Özen, dizüstü bilgisayarını, ikinci Bigadiç Ortaokulu Öğrencisi Ayşe Ok ile üçüncü Burhaniye Nadir Tolun Ortaokulu Öğrencisi Alperen Baygeldi de fotoğraf makinesini Vali Turhan'dan aldı. Turhan Öğrencileri tek tek kutlayıp başarılarının devam etmesini diledi.
Hilmi DUYAR / BALIKESİR, ()
FOTOĞRAF