IF Wedding Fashion İzmir 8. Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'na 2015 koleksiyonları ile katılan Örünler Tekstil, gerçekleştirdiği iş bağlantıları sayesinde, Robe-Blanche ve Amber markalı gelinliklerini, dünya modasının kalbi sayılan Paris'in Champs Elysees Caddesi'ndeki vitrinlerden sonra İngiltere'de de satmaya başlayacak.
Fuara 60 parçadan oluşan 2015 koleksiyonuyla katılan Örünler Tekstil, Londra'da 2 satış mağazası olan bir İngiliz firmasından, kendi markasıyla 20'si hemen gönderilmek üzere 190 adetlik gelinlik siparişi aldı. Fuarda hedef pazar olarak belirlenen Rusya'nın başkenti Moskova'daki bir kurumsal firmayla da ön anlaşma yapan Örünler Tekstil'in gelinlikleri artık Moskova'daki mağazaların vitrinlerini de süsleyecek. Fuarın diğer katılımcılar gibi kendileri içinde çok iyi geçtiğini dile getiren Örünler Tekstil Yönetim Kurulu Başkanı Nedim Örün, birçok ülke ve şehirdeki firmalarla yeni iş bağlantılarına imza attıklarını söyledi.
Kendi markaları Robe-Blanche ve Amber ile Avrupa'nın Paris'ten sonra modada öne çıkan başkentlerinden biri olan Londra'ya da gelinlik satmayı başardıklarını dile getiren Örün, “Londra'da 2 mağazası olan bir firma ile 190 adetlik gelinlik sözleşmesi imzaladık. Bu sayede İngiltere'ye de ilk ihracatımızı yapmaya başlayacağız. Yine Moskova'daki bir kurumsal firmayla showroom'unda koleksiyonumuzla yer almak üzere ön anlaşma yaptık. İran'ın Tebriz şehrinden sipariş aldık. Mısır, İran, Rusya, Suudi Arabistan, İsrail ve Filistin'den gelen firmalarla bağlantıya dönüşebilecek ciddi ve önemli görüşmeler gerçekleştirdik. İç pazarda 4'ü yeni olmak üzere 11 farklı şehirden gelen firmalardan sipariş aldık” dedi.
Tekstil sektöründe 35 yıllık tecrübeye sahip olduklarını, 4 yıl önce adım attığı gelinlik sektöründe hızlı bir büyüme ivmesi yakaladıklarını açıklayan Örün, şu anda kendi markaları Robe&Blanche veya Amber etiketleriyle ikisi Paris’te olmak üzere Fransa'da çalıştıkları 3, İsviçre'de 2, Almanya'da 2, İsveç'te 1, Avusturalya'da 1 gelinlik müşterileri olduğunu kaydetti. İzmir'in gelinlikte adını duyuran IF Wedding Fashion sayesinde gelinlik sektörüne adım attıklarını ve hızlı bir şekilde büyüme gerçekleştirdiklerini açıklayan Örün, Fuarın gelecek yıllarda da hem sektörlerine hem de kent ekonomisine katkısını daha da artıracağını sözlerine ekledi.
FOTOĞRAF