İZMİR İl Sağlık Müdürlüğü tarafından, 4 Şubat Dünya Kanser Günü nedeniyle Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’nde tedavi gören çocuklar için “Yaşasın Çocuk Olmak” oyunuyla terapi etkinliği yapıldı. Resim ve çeşitli el işi çalışmalarına da katılan çocuklara hediyeler dağıtıldı.
Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Onkoloji Servisi’nde yatan 18 çocuk, 4 Şubat Dünya Kanser Günü’nde düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi. Halk Eğitim Merkezi’nin görevlendirdiği resim öğretmeniyle haftaiçi resim çalışmasında bulunan çocuklara yönelik, bugün “Yaşasın Çocuk Olmak” oyunuyla terapi etkinliği yapıldı. Etkinliğe, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Nesrin Gedik, hastanenin Başhekim Yardımcısı Dr. Mustafa Kurtuluş, Çocuk Klinikleri Sorumlusu Prof. Dr. Bumin Nuri Dündar ile İl Sağlık Müdürlüğü tiyatro topluluğu katıldı. Tavşan ve kaplumbağa kostümü giyinen tiyatro topluluğu üyeleri, çocuklara keyifli anlar yaşattı. Resim ve el işi çalışmaları yapan çocuklara, daha sonra oyuncak ve giyiselerden oluşan çeşitli hediyeler dağıtıldı.
ERKEN TEŞHİSE DİKKAT ÇEKTİ
İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Gedik, “Dünyadaki kanser vakalarının üçte biri erken teşhis edilebilirse ve bunu tedavi edilebilir diye düşünürsek farkındalığın önemi büyük. Erken teşhis ile tedavi çok önemli. Kanser, tedavisi yapılabilen bir hastalık. Biz de bu tür etkinliklerle “Konuşma' temasının altını çiziyoruz. Doğru bilinen yanlışlara değiniyoruz. Ayrıca, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi’ne (KETEM) dikkat çekmek istiyorum. Türkiye’de 132 KETEM bulunuyor ve bunlar ücretsiz hizmet veriyor” dedi. Başhekim Yardımcısı Dr. Kurtuluş ise bu tarz organizasyonlarla çocuklara ciddi anlamda katkı sağladığını dile getirdi. Dr. Kurtuluş, “Bu etkinliklerle, çocukların tedaviye uyumları çok daha hızlı oluyor” dedi. Etkinliğin gün boyu devam edeceği bildirildi.
ÇOCUKLARIN YAPTIĞI RESİMLER SATILIYOR
Öte yandan, serviste tedavi gören çocukların, yaptığı resimlerin, çocuklar için özel olarak hazırlanan odada sergilendiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Çocuk Bayramı’nda satılarak elde edilen gelirle çocuklara hediyeler alındığı belirtildi.
Tufan HAMARAT / İZMİR, ()
FOTOĞRAF