GAZİ Bulvarı üzerinde yer alan Varsak ve Kütükçü kavşaklarında inşa edilecek köprülü kavşaklar için onay beklediklerini açıklayan Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, her iki kavşağı da 6 ay içerisinde tamamlamak istediklerini söyledi.

Antalya'da kent içi trafiğinin yoğun yaşandığı Gazi Bulvarı üzerinde yapılması düşünülen iki köprülü kavşağa ilişkin çalışmalar devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde projesi ve ihale süreci tamamlanan Varsak ve Kütükçü kavşaklarıyla ilgili konuşan Karayolları Bölge Müdürü Şenol Altıok, "Bu kavşaklarda çalışma yapmak için müteahhidimizi organize ettirdik. Ancak orada deplase edilmesi gereken yeraltındaki kanalizasyon, içme suyu, enerji, Telekom ve aydınlatma hatları var. Bunların bir kısmını tespit etmek mümkün değil. Bunlarla ilgili kurumlarla yazışmalar yaptık. Onlardan cevap bekliyoruz" dedi.

6 AYDA TAMAMLAMAYACAĞIZ

Kavşaklarda gerekli çalışmanın yapılabilmesi için Ulaşım Koordinasyon Merkezi'ne (UKOME) trafik düzenlemesiyle ilgili başvurduklarını ifade eden Altıok, "Bu da sonuçlanınca trafik düzenini değiştirip çalışmalarımıza başlayabileceğiz. İki kavşağa aynı anda başlayacağız. Birini bitirip zaman kaybetmenin anlamı yok. Trafik zaten her iki kavşak bölgesinde de sıkışık. İnsanlara bir sıkıntı olacak mutlaka, o bir defa olsun istiyoruz. Yaparsak ikisini aynı anda yapacağız. Bizim inşaat için öngördüğümüz süre 6 aydan fazla olmayacak. Ama bunlar tabi yeraltındaki deplasmanlarla ilgili sorun yaşamamak şartıyla. Herhangi bir engel ve sorun çıkmazsa bu sürede tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

DİĞER KAVŞAKLAR DA YOLDA

Antalya'nın batı-doğu aksında trafik akışının kesintiye uğramaması açısından İller Bankası Kavşağı ile Belek-Kadriye Kavşağı'na kadar olan bölgede 15 ayrı köprülü kavşak projesinin olduğunu aktaran Şenol Altıok, İller Bankası, Çallı, Havaalanı ve Isparta yolu kavşaklarının tamamlandığını, Varsak ve Kütükçü kavşaklarının ihalesinin tamamlanıp çalışmalarına başlanacağını, Hal, Demokrasi, Koyunlar, Aksu, Kuzey Çevre Yolu ve Kadriye kavşaklarına ilişkin projelerin tamamlanarak ihale sürecinin beklendiğini, EXPO, Gebiz ve Yukarıkocayatak kavşaklarının ise henüz projelendirilmediğini kaydetti. (FOTOĞRAFLI)