İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Moda ve Tekstil Tasarımı Bölümü tarafından İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle İzmir’de eğitim gören lise son sınıf öğrencilerine yönelik “Hayalindeki Mezuniyet Kıyafetini Tasarla' başlıklı moda tasarım yarışması düzenlendi.
Son başvuru tarihi 14 Mart 2014 olarak belirlenen yarışmada, öğrenciler hayallerindeki elbiseyi tasarlayacak, yarışmada ilk 3 tasarım da üretilerek, hediye edilecek. Yarışmada ayrıca birinciye 2 Cumhuriyet altını, ikinciye 1 Cumhuriyet altını, üçüncüye de yarım Cumhuriyet altını ödül olarak verilecek. Ödül töreni 21 Mart 2014 tarihinde İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde yapılacak, üretilmeye hak kazanan tasarımlar da 21 Mayıs 2014’te teslim edilecek.
İEÜ Moda ve Tekstil Tasarımı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Elvan Özkavruk Adanır, ortaöğretim öğrencilerinin moda ve tekstil tasarımı eğitimine yönelik ilgilerini ve yaratıcılıklarını ortaya çıkarmak amacıyla yarışma düzenlemeye karar verdiklerini bildirdi. Prof. Dr. Özkavruk Adanır, lise öğrencilerinin moda ve tekstil tasarımına yönelik ilgilerini eğlenceli bir yarışmayla ortaya çıkarmak istediklerini belirterek, şunları söyledi:
“Onların günümüzün tasarım anlayışına uygun, özgün fikir ve çalışmalarını teşvik etmek istiyoruz. Moda ve tekstil tasarımı eğitimine olan ilgilerini ve bu alandaki yaratıcılıklarını destekleyerek, geleceğin modacılarını ortaya çıkarmayı amaçladık. Bu ve benzer yarışmalar genellikle üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenmektedir. Biz bölüm olarak öğrencilerin mesleklerini seçmeden önce karar vermelerine yardımcı olmak istiyoruz. Bu alanda çalışıp çalışamayacaklarını eğlenceli bir hale getirerek sorgulamalarını istedik. Kız öğrenciler kadar erkek öğrencilerin de katılımını bekliyoruz.”
(AÖ)
FOTOĞRAF