Gediz Üniversitesi’ne değişim programlarıyla gelen her yabancı gence gönüllü bir Türk yaşıtı eşlik ederek yabancılık çekmemesi sağlanıyor.
Gediz Üniversitesi’nin 40 ülkeden 146 üniversiteyle değişim anlaşması bulunuyor. Her eğitim döneminde birçok Gediz öğrencisi yurtdışına gidiyor, Avrupa’dan Amerika’ya, Asya’dan Afrika’ya dünyanın dört bir yanından onlarca yabancı genç de İzmir’e geliyor. Gediz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi ile AB Kulübü, bu misafir öğrenciler için gönüllülük projesi başlattı. Onlara İzmir’de kalacakları en az 6 ay boyunca bir Türk yaşıtının eşlik etmesi, yabancılık çekmemeleri için her konuda yardımcı olunması ve kültürümüzün tanıtılması hedeflendi.
Çok sayıda öğrenci bu kardeşlik projesine gönüllü olarak katıldı. Şimdi her biri, misafir yaşıtlarıyla derslere giriyor, diğer zamanları da birlikte geçiriyor. Hep beraber şehir turları gerçekleştiriliyor, İzmir’in tarihi ve turistik yerleri geziliyor; müzelere, ören yerlerine gidiliyor. Konuk gençlere kültürümüzün yanında dilimiz de öğretiliyor. Farklı kültürler buluşup kaynaşırken, bir ömür sürecek dostlukların da temelleri atılıyor.
İZMİR ()
foto