MANİSA’nın Kula İlçesi’ne bağlı Sandal Beldesi’ndeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4’üncü sınıf öğrencileri “heryerde eğitim öğretim’ diyerek pazar alışverişine çıktı. Sınıf öğretmenlerinin gözetiminde pazardan alışveriş yapan çocuklar, yetişkin bir birey gibi bütçesini nasıl düzenlemesi gerektiğini öğrendi.
Sandal Cumhuriyet İlköğretim Okulu 4/A sınıfı öğretmeni Mehmet Sadık Duman ve öğrenciler tarafından başlatılan “her yerde eğitim öğretim’ projesiyle öğrenciler sınıf dışına çıkarak derslerini uygulamalı olarak işledi. Sınıf öğretmeni Mehmet Sadık Duman, günümüzde çocukların yaşayarak öğrendiklerini söyleyerek uzun süre unutmadıkları bilgilerin bu sayede yaşam tarzı haline getirildiğini belirtti. Duman, “Bu haftaki etkinliğimizde kendi başına alışveriş yapabilme kabiliyetlerini geliştirmeyi hedefledik. Hangi ürünün hangi markette daha uygun olduğunu fark ederek yetişkin bir birey gibi parasını nasıl harcaması gerektiğini öğreniyorlar” dedi. Duman, lüks tüketimin önüne geçmek istediklerini belirterek öğrencilerin de keyifli saatler geçirdiklerini sözlerine ekledi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Süleyman Sarı ise, “Öğrencilerimizi her alanda, hem sınıf içi hem de sınıf dışı faaliyetlerle yetiştirmeye devam ediyoruz. Yapılan bu etkinlikler sayesinde bilinçli, sorumluluk sahibi bireyler yetiştirdiğimizi düşünüyorum” dedi
Hasan YİĞEN / KULA, ()
FOTOĞRAF