İZMİR’in Aliağa ilçesi Helvacı beldesi, Aliağa Belediyesi’nin yaptığı 3 bin 900 metrekarelik meydan ve yeşil alan düzenlemesiyle ilçe sakinleri rahat nefes alacakları bir ortama kavuştu.
Aliağa Belediyesi’nin Helvacı’da yaptığı Cumhuriyet Meydanı ve park düzenlemesi kısa sürede tamamlandı. Helvacı’ da 1 yıl önce çalışmalara başlayan belediye proje alanında kalan eski yapıları 320 bin TL bedelle kamulaştırarak yıktı.
BELDEYE MODERN BİR TÖREN ALANI KAZANDIRILDI
Helvacı’ da gerçekleştirilen proje kapsamında meydandaki Atatürk büstü yenilendi. Meydanda 2 bin metrekare kilitli beton parke taşı kullanıldı. Belde meydanı, kimliğine uygun bir şekilde yeşillendirildi, çınar fidanlarıyla ağaçlandırıldı. Bin metre çim bordürü döşenen alana vatandaşların yararlanabileceği pergolalar, piknik masaları ve gizli havuz sistemi yerleştirildi.
CHP’li Aliağa Belediye Başkanı Ömer Turgut Oğuz, 4,5 yılda 20’nin üzerinde park yaptıklarını söyleyerek uzun süredir deniz kenarındaki Avcı Ramadan bölgesinin tahsisini Milli Emlak’tan almaya çalıştıklarını dile getirdi. Yaklaşık 6 km’lik kesintisiz bir sahil bandı oluşturmayı hedefleyen Başkan Oğuz, Helvacı’daki alanın tören ve etkinlikler içinde kullanılabileceğini bildirdi.
ALİAĞA, () Fotoğraflı