HALKLARIN Demokrasi Partisi (HDP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı BDP Siirt eski Milletvekili Osman Özçelik, oldu.
“İzmir umuda yürüyüşünü başlatıyor, adaylarla tanışıyor” adı altında Bayraklı Tepekule Kongre Merkezi’nde, düzenlenen törene çok sayıda partili katıldı. Aday tanıtımı öncesi, yöresel kıyafetler giyen genç kızlar halaylar çekti. Ölenler için yapılan saygı duruşunda, kürtçe sloganlar atıldı. Salonda, Türk Bayrağı ile Atatürk’ün resminin olmaması dikkat çekti. Salonda kürtçe ve Türkçe “Jin jiyan azadi”, “Kadın yaşam özgürlük” ve 13 dilde “Merhaba” anlamına gelen sözlerin bulunduğu pankartlar asıldı.
HDP İzmir eş başkanları Dilek Bakış ve A. Cavit Uğur, birer konuşma yaptı. A.Cavit Uğur, HDP’nin özgürlükler, barış ve umudun partisi olduğunu söyledi. Uğur, “Yerel seçim sürecine girdik. Biz artık meydanlara çıkıyoruz. Tayyip Erdoğan ise artık ortaya çıkmıyor. Tayyip’i cemaat değil, halk gönderecek. Gezi direnişi ile 17 Aralık operasyonları onların sonu oldu. Bizim adaylarımız ayakabılarını pazardan alıyor. Onların ayakkabı kutusu, yatı ve katları yok. HDP’yi iktidarlaştıracağız. Kadınlarımız ve gençlerimiz el ele” dedi. HDP İzmir eş başkanı A.Cavit Uğur, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının BDP Siir eski Milletvekili Osman Özçelik olduğunu açıkladı. Uğur, Büyükşehir adayı dışında 30 ilçe adayını da kürsüye tek tek çağırıp tanıttı.
Bahri KARATAŞ İZMİR () foto