HALKIN Demokratik Partisi (HDP) İzmir’in Foça ilçesinde belediye başkan adayını yazar-şair Hasan Öztoprak ve bilgisayar programcısı Sibel Kalaycı olarak açıkladı.
Türkiye Komünist Partisi’nde uzun yıllar politika ile uğraşan yazar Hasan Öztoprak, HDP’nin Foça Belediye Başkan adayı oldu. Defalarca gözaltına alınan, üç kez de tutuklanıp hapis yatan Öztoprak, 1990 yılından bu yana ’ikinci göz ağrım’ dediği edebiyatla uğraşıyor. Edebiyat dergileri çıkarıp yöneten ve editörlük yapan Öztoprak, anı, şiir ve roman türlerinde 9 kitap yayınladı.
HDP’nin her ulus, dil, kültür ve inançtan işçi, emekçi, küçük esnaf, emekli, kadın, genç, aydın, sanatçı, engelli, ezilen ve sömürülen tüm halkın sorunlarının çözümü ve arzuladığı amaca varmak için güçlerini birleştirdiklerini iddia eden Öztoprak farklı bir belediyecilik için Foça’ya talip olduklarını ileri sürdü. Öztoprak, “Foça’ya özgü sorunların farkındayız. Başta termik santral ve cüruf alanları olmak üzere doğanın kirletilmesinin önlenmesi, yaşam alanlarımızın korunması ve çoğaltılması, doğanın ve ortak alanlarımızın parayla alınır satılır olmaktan çıkartılması, kent içinde yeşil alanların ve tarihi dokumuza uygun alanların arttırılması öncelikli görevlerimizden olacak. Köylerde ve diğer beldelerde su, yol, kanalizasyon, tarım alanlarına dair birçok çözülmemiş problem var. Bu sorunların çözümü için öncelikle oy aritmetiğine ve rantına dayanmayan, çıkar ve ahbap ilişkilerinin elini kolunu bağlamadığı bir yönetimin gerekliği çok açıktır. İşte HDP, Foçalılara başta bunu vaat ediyor. Biz hiçbir kesime ne oy ne de çıkar bağıyla bağlı değiliz. Foçalılarla birlikte Foça’nın sorunlarını çözmek, Foça’yı barışın, huzurun ve demokrasinin nefes aldığı örnek bir kent yapmak istiyoruz” dedi.
Seyfi GÜL / FOÇA, ()
FOTOĞRAFLI