HALKLARIN Demokratik Partisi (HDP) İzmir Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk, seçim çalışmaları kapsamında KESK İzmir Şubeler Platformu’nu ziyaret ederek kamu emekçileri ile bir araya geldi. Ziyarette adaylar HDP’yi anlatırken, kamu emekçileri beklentilerini dile getirdi.
Büro Emekçileri Sendikası’nda gerçekleşen ziyarete BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam, BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar, SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, Eğitim Sen İzmir Şube Yöneticileri ve HDP yöneticileri katıldı. HDP İzmir Büyükşehir Eş Başkan Adayı Osman Özçelik, KESK ile birlikte yıllardır demokrasi mücadelesi verdiklerini belirterek, “Yerel seçimler bizler için çok önemli. Taleplerimizin yansıyacağı yer sandıktır. Kimin barıştan yana olduğu sandıkta ortaya çıkacaktır. Yerel seçimler ileride iki önemli seçime bir ön hazırlık olarak görülebilir. 59 ilde seçimlere katılıyoruz. Kadın konusunda en duyarlı iki parti HDP ve BDP’dir. İzmir’de 30 kadın 30 erkek olmak üzere 60 adayımız var. Belediye meclis üyelikleri de aynı şekilde eşit olacak” dedi.
Daha sonra söz alan BES İzmir Şube Başkanı Ramis Sağlam da İzmir’in sıkıntıları olan bir kent olduğunu belirterek şunları söyledi: “Belediyeciliğin sadece yol su veya alt yapı olmadığını biliyoruz. Yerel seçimler ülkede genel politikanın belirlenmesinde de etkili olacaktır. KESK her zaman için ezenlerin karşısında ezilenlerin yanında olmuştur. Biz emekten demokrasiden ve barıştan yana tarafız. Önümüzdeki dönemde kamu emekçilerinin siyaset yapma yasağı umarım kaldırılır.”
İzmir’in beklentileri çok fazla olduğunu da aktaran Sağlam “Bu konuda kenti birlikte yöneteceğiz söylemleri var ortada. Fakat somut anlamda kimsenin bir önerisi yok. Sizin bu konuda görüşlerini istiyoruz” dedi.
“PROJE DAYATMASINDA BULUNMAYACAĞIZ”
Sağlam sorusuna cevap veren Özçelik ise HDP olarak çılgın projelerinin olmadığını ifade ederek, “Kurduğumuz halk meclisleri, kendi sorunlarını tartışarak ihtiyaçlarını belirleyecek ve bunu uzmanlar yerine getirecek, uygulamasını da yerel yönetimler yapacak. Biz proje dayatmasında bulunmayacağız” dedi. Demokratik özerkliğin doğuda olduğu kadar batıda da şart olduğunu belirten Özçelik şöyle devam etti:
“Yerel yönetimlerinin yetkilerinin arttırılmasını istiyoruz. Kentin bütçesini şeffaf bir şekilde halkın katılımıyla beraber belirleyeceğiz. Yaparken de yerel yönetimlere aktarılan bütçeden yapacağız. Çalmıyorsanız, başka yere aktarmıyorsanız bunu yapabilirsiniz.”
SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur da katılımcı bir demokrasiyi inşa edecek, söz yetki ve kararı emekçi halklara verecek ve sivil toplumun tesisine ilişkin hakları sağlayabilecek adaylara destek verilmesi gerektiğini belirterek HDP’ye İzmir’de başarılar diledi. BTS İzmir Şube Başkanı Bülent Çuhadar ise daha geniş kesimlerin bir araya gelmesi ile mücadelenin büyütülebileceğini inandığını aktardı.
FOTOĞRAF