CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Özgür Özel, Hayvan Hakları Derneği Manisa Şubesi’nin talebi olan 5 maddelik taahhütnameyi imzaladı. Taahhütnameyi kendilerini ziyaret eden her adaya imzalatacaklarını bildiren dernek yetkilileri, Manisa’ya hayvan hastanesi yapılmasını istediklerini söyledi.
CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Milletvekili Özgür Özel, Hayvan Hakları Derneği Manisa Şubesi Başkanı Rehyan Erbirliler ve dernek üyelerini ziyaret etti. Şube Başkanı Erbirliler, birçok adayın çeşitli projeleri olduğunu, ancak hayvanlar için projesinin olmadığını dile getirdi. Erbirliler, “Bazı adayımızın hayvan konusunda sadece büyük hayvanat bahçesi yapacağına dair projesi var. Ama Manisa’ya hayvanat bahçesi yapmak kolay bir iş değil. Biz hayvanat bahçesi değil, hayvanlarımızın kentsel yaşamlarını sürdürebilecekleri projeler istiyoruz” dedi.
Verilen sözlü vaatlerin kalıcı olmadığını söyleyen Erbirliler, bunların sözde kalmaması için şube olarak belediye başkan adaylarına 12 maddelik yazılı taahhütname hazırladıklarını kaydetti. Kendilerini ziyarete gelen her adaya bu taahhütnameyi imzalatacaklarını açıklayan Erbirliler, “Kim başkan seçilirse seçilsin imzaladıkları bu taahhütnamedeki maddeleri yerine getirmeleri için çalışma yapacağız. En önemli talebimiz il geneline hitap edecek bir hayvan hastanesinin kurulması. Belediye sınırları içinde yaşayan sahipli hayvanların kayıt altına alınması ve denetlenmesini istiyoruz. Yetersiz olan hayvan barınağı sayısının artırılmasını ve mevcut olanda düzenlemeler yapılmasını talep ediyoruz. Taleplerimiz bir parti işi değildir. Taleplerimiz bir vicdan işidir” diye konuştu.
ÖZEL’DEN HAYVANLARA YEŞİL KART SÖZÜ
CHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Özgür Özel, belediyecilikte alan yönetiminin çok önemli olduğunu belirterek, belediye sınırları içinde insanlar kadar hayvanlara da yaşam alanlarının açılması gerektiğini savundu. Kendisinin büyükşehir belediye başkanı seçildiğinde önemli hizmetlerinden birisinin Hayvanseverler Meclisi kurmak olacağını söyleyen CHP’li Özel, “Hayvanların haklarını koruyacak, onlar için çalışmalar yapacak ve kararlar verecek bir meclis oluşturmak en önemli hedefimiz. Ayrıca şubemizin talebi olan hayvan hastanesi bizim gündemimizde olan bir konu. CHP büyükşehir belediyesini kazandığı zaman hayvan hastanesi kurulması için çalışmalar başlayacak. Ayrıca bu hastanemiz maddi durumu iyi olmayan hayvan sahiplerine yeşil kart sistemiyle ücretsiz hizmet verecek. Yani hayvanlarımızın bir şekil kartı olacak. Sokak hayvanlarının hepsi yeşil kart sahibi olacak. Şu unutulmasın ki hayvan sevgisi olmayanın insan ve şehir sevgisi olmaz. İnsanlarım kadar hayvanlarımıza da en iyi hizmeti verebilmek için bu yola çıktık” diye konuştu.
CHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan adayı Özel, açıklamasının ardından şubenin hazırladığı taahhütnameye kucağında bir ayağı olmayan kedi ile imza attı. CHP’li Özel, imzayı attıktan sonra “Sözünden döneni kediler patilesin” dedi. İmzanın ardından şube üyeleri CHP’li Özel ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF