BALIKESİR'de, 1996 yılında kurulan Sinema Amatörleri Derneği (SAMDER), Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü, Balıkesir Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliği ve Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın katkılarıyla, ilk ve orta okullarda çocuklara yönelik film gösterimlerine başladı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın kültürel faaliyetlerde kullanılmak üzere yaptırdığı ya da satın aldığı, ulusal kültürümüze ait değerlerin genç kuşaklara aktarılmasını hedefleyen çizgi filmler okullarda gösterilecek. SAMDER, üç ay boyunca il genelindeki ilk okullarda, bu filmleri öğrencilerin izlenimine sunacak. Sinema gösterimleri, ders saatleri dışında, talep gelen okullarda yapılacak. Haftanın iki günü, iki ya da üç okulda gösterimler sürecek.
Haydi çocuklar film başlıyor projesinin, ilkokullarda öğrenim gören çocuklara, sinemayı sevdirmeyi amaçladığını belirten SAMDER Başkanı Gökhan Kutluözoğlu, “Eğitimde yarıyıl tatili bitti ikinci dönem başladı. etkinliğimiz, öğrencilerin, yeni başlayan öğretim yarı yılına adaptasyonlarında katkı sağlayacak. Öğretmenler projemizi, öğrenciler için büyük fırsat olarak değerlendirdi. Bu tür etkinlikler, bizim ilkokul çağlarımızda yoktu. Çocuklar sinema ile ilkokula başladıklarında tanışmalı. Çünkü ellerinde, hayallerini, duygularını, kağıt, kalem, dışında anlatabileceği, iletişim çağı teknolojilerini kullanarak yapabileceği araç gereçler var. Küçücük çocuklar, okula başlamadan önce bilgisayar ve internetle tanışıyor. Hemen hemen hepsi ellerine aldıkları cep telefonları ile fotoğraf çekmeye, görüntü almaya çalışıyor. O halde bu çocuklar hayallerini kamera ile de anlatabilirler. Bu nedenle sinema ve filmlerin öğrencilerimiz için çok önemli olduğuna inanıyoruz” diye konuştu.
Hilmi DUYAR / BALIKESİR, () Fotoğraflı