MANİSA Özel Sekiz Eylül Hastanesi’nde hastane acil plan tatbikatı, yoğun bakım tahliye tatbikatı ve yangın tatbikatını kapsayan genel bir tatbikat yapıldı.
Manisa İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Manisa İl Sağlık Müdürlüğü ve Manisa İtfaiye Müdürlüğü’nün katılımları ve ENC Mühendislik Afet Eğitim Merkezi danışmanlığıyla gerçekleştirilen tatbikat Özel Sekiz Eylül Hastanesi’nde yapıldı. Hastane personellerinin katılımlarıyla ateş söndürme ve yangına müdahale eğitimi verildi. Eğitime katılan personeller itfaiye kontrolünde ateşe müdahale etti. Ayrıca büyük bir deprem senaryosu hazırlanarak hastaneden yaralı tahliyesi ve yaralı müdahaleleri yapıldı.
Özel Sekiz Eylül Hastanesi Başhekimi Dr. Serdar Etiz, “Yaşanan olağanüstü koşullarda hastanelerin ve tüm personelin fiilen görev başında olması, tüm malzemelerin eksiksiz ve hazır bulundurulması ve herkesin ne yapacağını bilmesi gerekir. Bu amaçla da tüm hastanelerde olduğu gibi kurumumuzda da bir tatbikat gerçekleştirildi. Personellerimizin bir kısmına yangın söndürme eğitimi verildi. Eğitime katılan personellerimize eğitimlerinin sonunda sertifikaları dağıtıldı. Bu tür olayları yaşayabileceğimiz kaygısıyla çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Mehmed Hakkı ÖZBAYIR / MANİSA, ()

Fotoğraflı