MANİSA’nın Soma İlçesi’ndeki Soma Devlet Hastanesi, Kız Meslek ve Teknik Lisesi öğrencilerinin kendi elleriyle diktikleri kıyafet, nevresim ve yastık kılıflarını hastanenin ihtiyaçları için kullanacak. Okulu ziyaret eden Başhekim Rüştü Parlakgüneş, hastanedeki çocuk polikliniklerinde öğrencilerin el işlerini değerlendirmek istediklerini açıkladı.
Soma Kız Meslek ve Teknik Lisesi öğrencilerinin Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık Bölümü’nde yaptığı el işleri beğenen Soma Devlet Hastanesi Başhekimi Rüştü Parlakgüneş, Okul Müdürü Erhan Ertekin’den bilgi aldı. Öğrencilerin çalışmalarıyla övündüğünü kaydeden Müdür Erhan Ertekin, geleceğin ustalarını yetiştirdiklerini söyleyerek “Öğretmenlerimiz sayesinde kızlarımız da meslek sahibi oluyor. Okulumuzdan mezun olan Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık bölümü öğrencilerine ustalık belgesi veriyoruz. Bu belge ile öğrencimizin iş yeri açması sağlanıyor. Bize her konuda müracaat eden kurum ve kuruluşlara istedikleri kıyafetleri dikmeye hazırız” dedi.
Soma Devlet Hastanesi’nde gerekli olan personel önlüklerini öğrencilerin dikmesini istediklerini söyleyen Başhekim Rüştü Parlakgüneş, “Hastanedeki çocuk polikliniklerinin odalarına öğrencilerimiz tarafından resimler, tasarımlar yaptıracağız. Yine hastanemizin ihtiyacı olan nevresim, battaniye ve yastık kılıfı gibi ihtiyaçlarımızı da bu öğrencilerimizin ellerinden çıkmasını istiyoruz” diye konuştu.
Şevket YILMAZ / SOMA, ()
FOTOĞRAF