İZMİR’deki Çiğli Devlet Hastanesi Çalışan Meclisi Korosu, Çiğli Fakir Kimsesiz ve Zihinsel Engellileri Koruma Derneği yararına bir konser verdi.
Konseri Çiğli Kaymakamı Mustafa Arı, İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği (KHB) Tıbbi Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Mustafa Kırlangıç, dernek üyeleri ve çok sayıda konuk ilgiyle izledi. Konser gelirinin tamamı derneğe bağışlandı.
Hastanenin Çalışan Meclisi Korosu’nun seslendirdiği Türk halk müziği eserleri, işaret dili eğitimi almış hastane çalışanları tarafından işitme engelli konuklar için de çevrildi. Alkış alan eserleri seslendiren çalışanlar arasında Çiğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ömer Koçak da yer aldı. Koçak, “Ahirim Sensin' isimli türküyü seslendirirken, işaret dili ile anlatımını hastanenin Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Aysel Kaya yaptı.
Şef Mesut Akbaba yönetimindeki koro, “Sene Sözüm Var, Mavilim, Gökte Yıldız Aymisun, Entarisi Dım Dım Yar, Bahça Duvarından Aştım' gibi otuza yakın eseri seslendirdi. Konserde Zihinsel Engelli Derneği öğrencilerinden Ahmet ve Neşe, “Katibim” isimli parçada sergiledikleri gösteriyle bol alkış aldı. Seslendirilen eserlere alkış ve oyunlarla eşlik eden konuklar konserde eğlenceli anlar yaşadı.
Gecenin sonunda Dernek Başkanı Emine Polat, destek veren kurum, kuruluş ve kişilere teşekkür ettikten sonra Çiğli Kaymakamı Arı, Çiğli Devlet Hastanesi Yöneticisi Koçak, hastanenin çalışan meclisine ve dernek üyelerine çiçek ve plaket takdim etti.
FOTOĞRAF