HASTANELERDE çalışan güvenlik görevlileri, yasak olmasına karşın ziyaretçilerin ısrarla çocuk, çiçek ya da çorba ile hasta ziyaretine gelmeleri karşısında zor anlar yaşıyor.

Bir tanıdığı ya da yakını hastaneye yatan kişiler, hemen eline uygun bir geçmiş olsun hediyesi alarak hastaneye koşuyor. Hastane yöneticileri tarafından süresi belirlenen bu ziyaretler, güvenlik görevlileri içinse zor saatler anlamına geliyor. Güvenlik görevlileri, ziyaretçilerin sürekli uyarılara rağmen 10 yaşından küçük çocuk, canlı çiçek ve özellikle yöresel çorbalarla hasta ziyaretine gelme çabasının önüne geçilemediğinden şikayetçi. Güvenlik görevlileri '3 ç' olarak adlandırdıkları çocuk, çiçek ve çorba ile hastaneye gelenlerin bu ısrarlarından vazgeçmelerini istiyor.

HASTANE KURALLARI

Hastanelerde ziyaret sırasında uyulması gereken bazı genel kurallar bulunuyor. Örneğin, ziyaret saatlerine göre hareket edilmesi gerekiyor. Sağlıkları nedeniyle en az 10 yaşından küçük çocuklar ziyaretçi olarak alınmıyor. Hastanın sağlığı için dışarıdan çorba gibi gıdaların getirilmesine ve odaya canlı çiçek alınmasına izin verilmiyor. Hasta odasında yatağa oturmak, diğer hastaları rahatsız edecek derecede yüksek sesle konuşmak, uzun süre kalmak da hastane kurallarına aykırı unsurlar arasında yer alıyor. (FOTOĞRAFLI)