İZMİRLİ tanınmış işadamlarından İsveç Fahri Konsolosu Haluk Özsaruhan İzmir Hilton Oteli’nde düzenlenen bir geceyle fahri konsolosluk unvanını İzmir Türk Koleji Genel Müdürü Yiğit Tatış’a devretti.
İsveç Ankara Büyükelçisi Lars Wahlund, İstanbul İsveç Başkonsolosu Jens Odlander, İstanbul-İsveç Ticari Ateşesi Suzan Erşahin ve birçok fahri konsolosun hazır bulunduğu geceye yaklaşık 300 davetli katıldı. Gecede Büyükelçi Lars Wahlund tarafından Haluk Özsaruhan’a 25 yıl gibi uzun bir süre fahri konsolosluk yapmasından dolayı kraliyet ailesi tarafından verilen en üst seviye olan “Kuzey Yıldızı Kraliyet Nişanı” takdim etti.
Görevini devretmekten onur duyduğunu belirten Haluk Özsaruhan, “Çok uzun yıllar bu görevi layıkıyla yerine getirmeye çalıştım. Artık aileme ve kendime daha çok vakit ayırmak istediğim için emekli oluyorum. Yerime genç, dinamik ve her alanda çok başarılı olan Yiğit Tatış’a bu unvanı devretmekten mutluluk duyuyorum. Tatış’a bu görevinde başarılar diliyorum” dedi.
Fahri konsolosluk görevini devralan Yiğit Tatış, “Haluk Özsaruhan gibi iş hayatında ve fahri konsolosluk görevinde çok başarılı ve deneyimli birinden bu görevi devralmak çok önemli. Bu görevimde Haluk Özsaruhan gibi başarılı olmayı diliyorum” dedi. Gecenin sonunda ise İsveç Bayrağı resmi olan pasta kesildi.
Mehmet KURT / İZMİR, () Fotoğraf