KARŞIYAKA Belediyesi’nin, Nergiz Mahallesi’nde Kadın Danışma Merkezi ve Muhtarlığın bulunduğu alanda yapacağı Sosyal Tesis Projesi’ni halka sormaya karar verildiğinin açıklanmasının ardından, bir grup mahalle sakini eylem yaptı. Karşıyaka Halk Platformu üyesi Ali Akgök, “Parkımızın, imar planlarından belediye hizmet alanı olmaktan çıkartılarak, park olarak düzenlenmesini istiyoruz” dedi.
Nergiz Mahallesi’nde bulunan park içindeki muhtarlık binası ve Kadın Danışma Merkezi’nin yerine yapılacağı duyurulan Sosyal Merkez, Karşıyaka Belediyesi’nden yapılan projenin halka sorulacağı açıklamasına rağmen tepki çekmeye devam ediyor. Karşıyaka Belediyesi adına bir süre önce yapılan açıklamada, projenin belirli gruplar tarafından saptırıldığı öne sürülüp Nergiz Mahallesi’nde oturmayan bir grubun, yerel seçim öncesinde, orada hayata geçirilmek istenen projeye ilişkin, provokasyona yönelik, maksadı aşan eylemlerle, bölgede yaşayan, Nergiz Mahallesi’nin gerçek sakinlerini de artık rahatsız ettiği savunuldu.
BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEMLİ CEVAP
Belediye adına yapılan açıklamanın ardından, Nergiz ve çevre mahallelerde oturanlar, bugün saat 12.00’de Karşıyaka Belediyesi önünde toplanıp basın açıklaması yaptı. Ellerinde gezi olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu bir pankart da bulunan yaklaşık 30 kişilik grup adına konuşan ve halk oylamasına karşı olduklarını belirten Karşıyaka Halk Platformu üyesi Ali Akgök, “Mesele 3-5 Tayyip Cevat meselesi değil, mesele ranta, imara, talana açılan, kamu alanlarını savunan bir toplumsal bilincin ve kent muhalefetinin yükselmesi meselesidir. Gezi Parkı’ndaki direnişin ardından artık hiç bir yönetici halkın rızasını almadan adım atamaz. Siz yolcusunuz bir hancı. Karşıyaka Belediye Meclisi’nde bu konu görüşülerek karara bağlansın. Parkımızın, imar planlarından belediye hizmet alanı olmaktan çıkartılarak, park olarak düzenlenmesini istiyoruz” diye konuştu. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.
FOTOĞRAF