ULUSLARARASI Halk Oyunları Festivali, yabancı halk oyunları ekiplerinin gösterilerini sunduğu gala gecesiyle sona erdi.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Devlet Konservatuvarı'nın Zafer Kalkınma Ajansı desteğiyle yürüttüğü 'Afyonkarahisar'da Geleneksel/Kültürel Folklorik Değerlerin Ortaya Çıkarılması ve Kültürlerarası Diyalogun Geliştirilmesi' projesi kapsamında 3 gün süren 'Uluslararası Halk Oyunları Festivali' galayla sona erdi.

Ahmet Necdet Sezer Kampusu Atatürk Kongre Merkezi'nde düzenlenen galaya, CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Kemalettin Çonkar, Dinar Belediye Başkanı Saffet Acar, AKÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Doç. Dr. Uğur Türkmen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kazım Çengelci'nin yanı sıra Afyonkarahisar Güzel Yarınlar Derneği üyeleri ile Afyonkarahisarlılar katıldı.

Afyonkarahisar'ın kültürel anlamda yapılan en kapsamlı çalışmalarından biri olduğunu söyleyen Proje Koordinatörü ve Devlet Konservatuvarı Öğretim Görevlisi Eyüp Koca, proje kapsamında şehrin giyim-kuşam tarihini canlandıracak atölyesi kurulduğunu da ifade etti. Bulgaristan, Slovenya ve Yakutistan'dan gelen halk oyunu ekiplerinin temsilcilerine Milletvekili Ahmet Toptaş, proje destekçilerine ise AKÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kemalettin Çonkar teşekkür plaketi verdi. Gala, Bulgaristan, Slovenya, Yakutistan'dan gelen misafir ülkeler ile Dinarlılardan oluşan halk oyunu ekiplerinin gösterileriyle sona erdi. (FOTOĞRAFLI)