ISPARTA Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi, kentte toplu taşıma hizmetlerinde kullanılan 94 otobüsten 38'ini engellilerin kullanabileceği şekilde dizayn ettirdi.

Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi'nin başlattığı projeyle kentteki tüm halk otobüsleri engellilerin kullanabileceği şekilde düzenlenecek. Proje hakkında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan ve Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz ortak bir basın toplantısı düzenleyerek bilgi verdi.

Halk Otobüsleri Kooperatifi'nde düzenlen toplantıda konuşan Kooperatif Başkanı Mehmet Yavuz, normal vatandaşlar kadar engelli vatandaşlara da gereken hizmeti vermeye çabaladıklarını söyledi. Bu kapsamda otobüsleri engellilerin rahatlıkla inip binebileceği konuma getirdiklerini kaydeden Yavuz, "başlangıç olarak 38 otobüs dizayn edildi. Diğer araçlarımızı da engellilerin kullanacağı şekilde dizayn edeceğiz. Yeni araç alınırken de bu hususlara dikkat edilecek" dedi.

'TEŞEKKÜR EDİYORUZ'

Ortopedik Engelliler Derneği Başkanı Ramazan Erdoğan da bu gelişmeden çok memnun olduklarını aktararak, “Halk Otobüsleri Kooperatifi yönetimine teşekkür ediyoruz. Şoförlerimizden de engellilerimizin iniş ve binişlerinde yardımcı olmalarını talep ediyoruz" dedi. (FOTOĞRAFLI)