ANTALYA Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Uluslararası Antalya Gitar Festivali, 11 Şubat Salı günü başlıyor. Festivalde, birbirinden değerli usta gitaristler Antalyalı müzikseverlerle buluşacak.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Antalya Gitar Festivali, bu yıl 11-15 Şubat tarihleri arasında Antalya Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Türkiye'nin ve dünyanın seçkin gitaristlerini ağırlayan Uluslararası Antalya Gitar Festivali'ni üçüncü kez düzenlemenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

GENÇLER İÇİN YARIŞMA

Başkan Akaydın şu bilgileri verdi:

“Festivalde, Soner Egesel, Ahmet Kanneci, Hüsrev İsfandiyaroğlu, Jorge Cardoso, Sylvie Dagnac, Ignacio Rodes gibi usta sanatçıların benzersiz performanslarına tanık olacağız. Festivalimiz sadece konserlerle de sınırlı kalmayacak. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da klasik gitar çalan ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen gençlerimiz için atölye çalışmaları düzenlenecek. Gençlerimiz bu atölye çalışmalarına katılarak, farklı ülkelerden gelen klasik gitar virtüözlerinden eğitim alma şansına sahip olacak. Ayrıca festival kapsamında düzenlenecek yarışma sonunda başarılı olan bir gencimize 'Arif Türker Gündoğdu' yapımı klasik gitar hediye edeceğiz ve kapanış töreninde ustalarıyla aynı sahneyi paylaşacak."

3'üncü Uluslararası Gitar Festivali'nde bu yıl sürprizler de olacak. İlk iki festivalden farklı olarak Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ile ortak konser programı düzenlenecek. (FOTOĞRAFLI)