DENİZLİ’de Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM), Garanti Bankası ve Denizli Ticaret Odası (DTO) işbirliğiyle düzenlenen Kadın Girişimci Yönetici Okulu, 130 mezun verdi. Kadın girişimcilerin bilgi birikimi ve vizyonunu geliştirmeyi amaçlayan eğitimlerin ardından Denizli Ticaret Odası'nda mezuniyet töreni düzenlendi.
Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Üyesi Necdet Özer, Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere ve BÜYEM Müdürü Dr. Tamer Atabarut'un katıldığı törende, programı başarıyla tamamlayan 130 katılımcıya, Boğaziçi Üniversitesi'nin sertifikaları verildi. Program kapsamında bugüne kadar, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Gaziantep ve Denizli'de toplam 467 kadının girişimci sertifikası aldığı öğrenildi.
DTO’nda düzenlenen törende konuşan Necdet Özer, “Odamızda, 19 iş günü ve 95 ders saati olarak devam eden bu eğitim çalışması kadın girişimciliği için başarılı geçen önemli bir eğitim faaliyetidir. Bu eğitimler, kadın girişimcilerin iş hayatına olumlu katkı sağlayacaktır. Kadın girişimci sayısı çok daha artmalıdır” dedi.
Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, banka olarak, 2006'dan bu yana özel bir segmentte değerlendirdikleri kadın girişimcilere, Kadın Girişimci Destek Paketi'yle finansman desteği verdiklerini söyledi.
BÜYEM Müdürü Dr. Tamer Atabarut da “Kadın Girişimci Yönetici Okulu Eğitim Projesi, kendi işini kurup geliştirmek isteyen kadın girişimcilerin yeni iş modelleri geliştirmesine, gerekli olan yönetsel becerileri geliştirmesine önemli ölçüde destek olacak” diye konuştu.
Konuşmaların ardından girişimci kadınlara sertifikaları verildi.
Ferah IŞIK/DENİZLİ, ()
Foto