Bornova Belediyesi kendi işinin patronu olmak isteyenler için 2014 yılında da KOSGEB işbirliği ile “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” başlatıyor.
Bornova Belediyesi girişimci olmak isteyen ancak, bilgi ve sermaye yetersizliği yaşayan yurttaşlara destek olmak için Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ile birlikte 2014 yılında 300 kişiye eğitim verecek. Ekonomik kalkınma ve işsizliğin azaltılmasında önemli bir faktör olarak gösterilen girişimciliğin desteklenmesi amacıyla yapılan işbirliği kapsamında 2014 yılının ilk eğitim programı başladı. Toplam 60 kişi 30’ar kişilik iki ayrı grup olarak girişimci olmak için ilk adımı attı. KOSGEB’in “Yeni Girişimci Desteği’ kapsamında başlatılan “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı’na katılanlar, toplam 70 saat süren derslere katılarak iş planlarını oluşturacak. Programa katılanlar KOSGEB’in 30 bin TL hibe, 70 bin TL de iki yılı geri ödemesiz, faizsiz kredi desteğinden yararlanabilecek. Bornova Belediyesi geçtiğimiz yıllarda da yüzlerce kişiye uygulamalı girişimcilik eğitimi vermişti.
Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır, KOSGEB ile birlikte yürütecekleri “Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Programı” programıyla aklındaki iş fikrini hayata geçirmek isteyenler için eşsiz bir fırsat sunulacağını belirterek, “Tanıtım toplantısının ardından programa katılanlar, uygun koşullarda sağlanan hibe ve kredi imkanlarından yararlanacak. Bornova Belediyesi olarak kendi işini kurmak isteyenlerin başarıya ulaşması için program kapsamındaki tüm eğitim faaliyetlerini üstleniyoruz” dedi.
İlk iki eğitim programını kaçıranlar, 2014 yılı içinde yapılacak 8 eğitim programından birine katılmak için Bornova Belediyesi Engelliler Merkezi ve Kurs Merkezi’nin 388 03 12 numaraları telefonundan bilgi alabilecekler.
İZMİR ()
foto