AKUT Manisa Temsilciliği, 24 gönüllüye ’Kentsel Arama-Kurtarma’ eğitimi verdi. Tek katlı evde verilen eğitimde, deprem sonrası göçük altından kurtarma, evin içinden yaralı tahliyesi ve ilk yardım eğitimleri uygulamalı olarak gösterildi.
Uncubozköy Mahallesi 5517 sokakta yıkılacak olan tek katlı evde verilen ’Kentsel Arama-Kurtarma’ eğitimine 24 Akut gönüllüsü katıldı. Akut gönüllüleri, olası bir deprem anında göçük altında kalanları arama-kurtarma, yıkılan bir evden yaralı tahliyesi ve yaralılara ilk yardım konusunda uygulamalı olarak eğitim aldı. İki gün boyunca süren eğitimde gönüller, aldıkları eğitim ile Türkiye’nin herhangibir ilinde meydana gelebilecek depremde arama-kurtarma çalışması yapabilecek hale geldi. Eğitimi AKUT Genel Merkezi’nden Eğitim Birimi Sorumlusu Recep Şalcı da yakından takip etti.
AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, eğitimleri talepler üzerine yılda birkaç kez verdiklerini ifade ederek, “Şuanda Akut’un Manisa’da aktif olarak hizmet veren 68 gönüllüsü var. Bu gönülüler arasından 24 kişiye Kentsel Arama-Kurtarma eğitimi vererek, olası bir depremden sonra arama-kurtarma çalışmalarına katılabilecek hale getirdik. Gönüllülerimiz içinde bulunan bir müteahhit arkadaşımız eğitim verdiğimiz binayı yıkmak için satın almış. Kendisinden, yıkım işlemi gerçekleşmeden önce üyelerimize eğitim vermek için bu binayı birkaç günlüğüne istedik. Böylece bina yıkılmadan 24 arkadaşımıza hem teorik hem de uygulamalı olarak eğitim verdik” diye konuştu.
İlker KILIÇASLAN / MANİSA, () FOTOĞRAFLI