MANİSA Genç İşadamları Derneği (MAGİAD) Başkanı Ömer Özkara, genç yatırımcılara gerekli değerin verilmediğinden yakınıp, önlerinin açılmasını istedi.
Manisa Genç İşadamları Derneği, 200 üyesi ile birlikte kentte genç işadamı sayısını arttırmak için çağrı yaptı. Dernek Başkanı Ömer Özkara, genç yatırımcı için en iyi sektörün teknoloji sektörü olduğunu belirterek, “Genç yatırımcı, teknolojinin getirdikleri ile daha yenilikçi. Alışılagelmiş ticaretten, global ticaret şartlarına uymak ancak teknoloji ile mümkün olabilir. Genç yatırımcılarımızın en başarılı olduğu sektör teknolojidir. Türkiye’deki genel kültür teknoloji üretebilen bir kültür değildir. Genç nesil daha çok teknolojinin argümanlarını kullandığı sürece başarılı oluyor. Yazılım, bilişim, cep telefonu bilgisayar sektöründe daha aktif oluyor” dedi.
“KARAR MEKANİZMASINDA YER İSTİYORUZ”
Gençlere yeterince güvenilmediğinden yakınan Özkara, jenerasyon farkı nedeniyle büyüklerin genç işadamlarına temkinli yaklaştığını dile getirdi. Özkara, “Fikirlerimizi kabullenmiyor ve bizim onları geçtiğimizi düşünmüyorlar. Tecrübeli insanlar olmalı ama onların ulaşamadığı birçok şeye gençler daha rahat ulaşabiliyor. Siyasi, bürokrasi ve ekonomik anlamda gerekli teveccühü göstermediklerini düşünüyorum. Biz büyüklerimizden karar mekanizmalarında ve çözüm mekanizmalarında yer vermelerini bekliyoruz“ diye konuştu.
GENÇ PATRONDAN GENÇLERE TÜYO
Genç işsiz sorununa dikkat çeken Özkara, genç işsizlere tüyolar verdi. Özkara, “Gençler çırak olmadan usta olmayı tercih ediyorlar. Gençler şaşalı dünyaları görüp bir an evvel makam mevki sahibi olmayı hayal ediyor. Hayal kurun ama hayalci olmayın” dedi.
Celal Bayar Üniversitesi’nde 200 öğrenci temsilcisi ile birlikte gençlere girişimci ruhu aşılayıp, yol gösterdiklerini de belirten Özkara, şunalır söyledi:
“Üniversite öğrencileri ile büyük firmaların yönetim kurulu başkanlarını buluşturacağız. Yüzlerce öğrencinin hayatını değiştirdik. Yurtdışına gitmeleri için destek verdik, kulüp kurmalarını sağladık. Eğitim ve sertifika programlarıyla onlara yardım ettik. Bizim ulaşamadığımız, uzanamadığımız yerlerde onların elleri var” diye konuştu.
Nermin UÇTU / MANİSA, () Fotoğraflı