AVRUPA Birliği Bakanlığı tarafından düzenlenen AB Yolunda Genç İletişimciler Yarışması'nda Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, en çok ödül alan iletişim fakültesi oldu.

Yapılan değerlendirme sürecinde AÜ İletişim Fakültesi öğrencileri, üç dalda ödüle layık görüldü. İnternet ve Sosyal Medya Uygulamaları Kategorisi'nde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Faruk Kayın'ın 'Adım Adım Avrupa' ve Haber Dosyası kategorisinde Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü 4. sınıf öğrencisi Hayal Maraşlı ve Gazetecilik Bölümü mezunlarından Taner Yapku'nun 'Karadeniz Kadiniyuk Haklarumuzun Peşindeyuk' adlı çalışmaları birinci oldu. Akdeniz İletişim Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü mezunu Bahadır Burak Solak ve 4. sınıf öğrencisi Mikail Akyüz ise 'AB Bize Uyar' adlı projeleriyle Radyo Kategorisi'nde ikincilik kazandı.

AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Arık, “Avrupa Birliği Bakanlığı'nın genç iletişimci öğrencilerimize yönelik düzenlediği bu yarışmada ödüle layık görülen bütün öğrencilerimi ve emek veren öğretim üyesi hocalarımı kutluyorum" dedi. (FOTOĞRAFLI)