İZMİR Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü öğrencileri, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ı ziyaret ederek “Mesleki Gelişim Etkinlikleri’ dersinde okudukları Hakan Tartan imzalı “Hortumun Ucundakiler’ adlı kitap ve gündemle ilgili sorularını yöneltti.
Öğrencilere İzmir Ekonomi Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Arıkan Tarık Saygılı ve Öğretim Görevlisi Burçin Önder eşlik etti. Müdür Saygılı, “Ders yılı başından beri Hortumun Ucundakiler başucu kitabımız oldu. Sayın Hakan Tartan’a böyle bir kitap yazarak topluma gerçekleri gösterdiği ve gençleri düşünmeye yönelterek cesaretlendirdiği için teşekkür ediyoruz” dedi.
Türkiye gündemi, tarihi, ekonomisi, siyaset ve dış ilişkileri üzerine kaleme aldığı kitaplarıyla gazetecilik, milletvekilliği ve bakanlık dönemlerinden bu yana gündemin nabzını tutan Başkan Tartan, 2001 krizinden bugüne yaşananları değerlendirdi. İzmir Ekonomi Üniversitesi öğrencileri soru sormak için birbirleriyle yarıştı. Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, “Hortumun Ucundakiler’ kitabının araştırma ve yazılma sürecini anlatırken döneme damga vuran krizin boyutlarını, neden ve sonuçlarını anlattı. “Hortumculuğun, siyasi görüşü olmaz” diyen Başkan Tartan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Hırsızlık, yolsuzluk, hortumculuk her zaman halkın cebinden çalmak demektir. Önemli olan hangi partinin, kişinin döneminde yapıldığı değil toplumun, ülke ekonomisinin aldığı zarardır. Hırsızlığın, hortumculuğun siyaseti olmaz. Türkiye’nin geleceğini doğru okumak için geçmişini iyi değerlendirmek gerekiyor.”
Gündemi yakından takip eden öğrencilerin sorularını yanıtlayan Başkan Tartan, soru sormanın ve eleştirel yaklaşımın önemine değinerek şunları söyledi.
“Yapacağınız en güzel şeylerden biri eleştirel yaklaşmaktır. Her ne yapıyorsanız yanlış gördüğünüz noktaları sorgulamaktan korkmayın. Eğer size sunulan şeyi sorgulamadan kabul etme yolunu seçerseniz, körleşirsiniz. Bu, hayatın her alanında geçerli. Öğrencilikte, iş yaşamında, siyasette, günlük hayatta her zaman düşünün, sorgulayın, eleştirel bakın; körleşme yaratan her şeyden kaçının.”
FOTOĞRAF