DENİZLİ, Aydın ve Muğla’nın bölgesel kalkınmasına katkı koymak için kurulan Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA), yenilikle dönüşüm ve çevre destek programının çağrısını yaptı. Ajansın, yenilikle dönüşüm projelerine 14 milyon, çevre projelerine ise 6 milyon lira mali destek vereceği bildirildi.
Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Programları’nın tanıtımı Denizli Polisevi’nde düzenlenen toplantıyla yapıldı. Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, AK Partili Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi başkanı Hüseyin Gürlesin, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve daire müdürleri katıldı. Güney Ege Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Süleyman Alata, ajansın 2013 yılı faaliyet raporu ile 2014 yılı hedeflerini açıkladı. Alata, 2014 yılında, “Yenilikle Dönüşüm ve Çevre” adı altında iki önemli proje ile 20 milyon liranın bölgeye aktarılacağını ve bu konudaki projelere destek olacaklarını söyledi.
Belediye Başkanı Osman Zolan, GEKA’nın yaptığı yatırımlar ile bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağladığını ve belediye olarak bu projelerden de destek aldıklarını belirterek 2014 yılındaki çalışmaların bir önceki yıla göre daha verimli olacağını söyledi. Vali Abdülkadir Demir ise, GEKA’nın 2013 yılında büyük başarılara imza attığını belirterek, “Yenilikle Dönüşüm ve Çevre programları konusunda bu sene yapılacak projelerin bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz. Bu günü kadar sağlanan kaynaklarla oluşturulan projeler Denizli’yi ülkemizin gelişimde önde gelen bölgeleri arasına girmesini sağladı. Yeni dönemde de aynı başarıyı yakalayacağına inanıyoruz” dedi.
“20 MİLYON LİRANIN BÖLGEYE AKTARILMASI PLANLANDI”
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, Yenilikle Dönüşüm ve Çevre Mali Destek Programları hazırlandığını belirterek, “İki destek programı ile toplamda 20 milyon liranın bölgeye aktarılması planlanmaktadır. Kar amacı güden işletmelere yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı’nın bütçesi 11 milyon TL olarak belirlendi. Bu program kapsamında işletmelerin yenilik, teknoloji, tasarım ve markalaşma kapasitelerinin geliştirilerek rekabet güçlerinin arttırılması amaçlanmaktadır. Aynı program kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Projelerine yönelik Yenilikle Dönüşüm Mali Destek Programı’nın bütçesi ise 3 milyon lira olarak belirlendi. Bu program kapsamında bölgenin AR-GE, teknoloji, tasarım, yenilik ve yeniliğe dayalı girişimcilik kapasitesinin attırılması, özel sektör, üniversite, kamu kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları arasında işbirliğinin geliştirilmesi amaçlanıyor” dedi.
Kar amacı güden işletmelere yönelik hazırlanan Çevre Mali Destek Programı’nın bütçesinin ise 6 milyon lira olarak belirlendiğini belirten Alata, “Bu program kapsamında ise çevresel sürdürülebilirliği sağlamak üzere bölgede çevre kirliliğinin azaltılması, atıklardan yeni ürün ve enerji üretilmesi ile katma değerin arttırılması amaçlanmaktadır. 20 milyon liralık bütçenin 17 milyon lirası özel sektöre ayrıldı. Projeleri 30 Nisan’a kadar kabul edeceğiz” diye konuştu.
Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, ()
FOTOĞRAF