İZMİR’deki Gediz Üniversitesi, araştırmacılara fiziki ortam ve destek sağlayıp, 10 bin TL’yi bulan teşvikler veriyor. Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, “Tek amacımız var, o da ülkemize yeni buluşlar kazandırmak” dedi.
Gediz Üniversitesi’nin, İzmir Seyrek’teki kampüsünde, bilimin her dalı için laboratuvarlar bulunuyor. İzmir’in ilk, Türkiye’nin de 5’inci uluslararası standartlardaki nanoteknoloji laboratuvarı da bunlardan biri olarak dikkat çekiyor. Yeni cihazlarla sürekli geliştirilen bu laboratuvarlarda Türk ve yabancı bilim insanlarıyla öğrenciler araştırmalar yapıyor. “Gediz Üniversitesi Bilimsel Etkinliklere Katılım ve Bilimsel Yayınları Teşvik Uygulaması'yla onlara destek sağlanıyor. Yürütülen projeler kapsamında, yurtdışı çalışmaları da dahil ihtiyaçları karşılanıyor. Uluslararası yayınlarda makalesi yayımlananlara 10 bin TL’yi bulan teşvikler veriliyor. Ayrıca araştırma yapan akademisyenlerin ders yükü hafifletiliyor, öğrencilerini de çalışmalarına ortak etmeleri, uygulamaya ağırlık vermeleri sağlanıyor.
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bu çabaların meyvelerini yakın gelecekte alacaklarını dile getirdi. Prof. Dr. Çevik, üniversitelerin sadece eğitim verilen yerler olmaması gerektiğinin altını çizerek, “Üniversite denince bilim üretilen, buluşlar yapılan yerler akla gelmeli. İşte bunu hayata geçirmeye çalışıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana geçen 5 yılda önce uluslararası standartlarda fiziki ortamlar oluşturduk, sonra da alanında uzman bilim insanlarını üniversitemize kazandırdık. Şimdi sıra buluşlara imza atmaya geldi” dedi.
Rektör Prof. Dr. Seyfullah Çevik, bilginin ve akıl terinin kazandırdığı bir dönemde olduğumuza işaret ederek şöyle konuştu:
“Eğer ülkemiz Cumhuriyet’in 100’üncü yılı olan 2023’te dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsa, bunda bizlere de büyük görev düşüyor. Ülkemize ve insanlığa kazandırılacak bir buluş çok şey değiştirebilir. Bunlar kolay olmuyor ama istemek ve gereklerini yerine getirmek gerekiyor. İşte bunun için çalışıyoruz. Hem akademisyenlerimizi hem de bilime meraklı öğrencilerimizi bunun için teşvik ediyoruz. Her şey gelecek için. Bugünü değil, yarınları düşünüyoruz.”
FOTOĞRAF