KÜTAHYA’nın AK Parti’li Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçenin görevde oldukları 10 yıl içerisinde yüzde 30 büyüdüğünü söyledi.
Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, göreve geldikleri 2004 yılında ilçede 8 bin 386 konut ve işyeri bulunduğunu, bugün ise bu rakamın 12 bin 313’e ulaştığını kaydetti. Gediz’in yüzde 30 büyüdüğünü vurgulayan Başkan Saraoğlu, “2004 yılından bu yana ilçemizde gerçekleştirilen kentsel dönüşüm projeleri, TOKİ konutları ve özel müteşebbisler tarafından gerçekleştirilen konut ve işyeri yapımları ilçemizin büyümesine gösterge oldu. Bu rakamlar yanında aktif sigortalı çalışan sayılarında artış görüldü. 2005 yılında 2 bin 783 olan çalışan sayısı 2013 yılsonu itibari ile 4 bin 892 oldu. Bu göstergelerde konut ve iş yeri sayısına paralel olarak istihdam artışı ve dolayısıyla nüfus artışı sağlandı” diye konuştu.
Belediyeden verilen inşaat, ruhsat ve yapı kullanma izinlerinde de artış görüldüğünü söyleyen Başkan Saraoğlu, “On yıl görev süremiz içerisinde 927 ruhsat ile 721 yapı kullanma izni verildi. Gediz, son 10 yıl içerisinde konut, eğitim, yol, sanayi, turizm konularında gelişmesini artırarak sürdürdü. İlçemizin gelişimini sürdürecek ve büyümesinde büyük rol oynayacak projelerimizin hayata geçirilmesi için önümüzdeki yerel seçimlerde halkımızdan desteklerini bekliyoruz. Her şey Gediz için” dedi.
Mehmet ALTINTAŞ / GEDİZ, ()
FOTOĞRAF